Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, ABD Savunma Bakani Austin Ile Görüstü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, ABD Savunma Bakani Austin Ile Görüstü


Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da resmi temaslarda bulunan ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’i kabul etti. Görüsmede, Ukrayna ve ABD arasindaki siyasi ve stratejik ortakliklar ile Rusya’nin bölgedeki agresif tavirlari ele alindi.

Ukrayna Savunma Bakani Andrey Taran ile yaptigi görüsmenin ardindan Zelenskiy ile görüsen Austin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Beni Kiev’de agirladigi için Baskan Zelenskiy’e tesekkür ederim. Müttefikimizle birlikte, Ukrayna’nin kendi dis politikasini dis etkilerden bagimsiz olarak sekillendirmesi konusunu desteklemeye haziriz” ifadelerini kullandi.

"ABD, Ukrayna’nin bagimsizligini ve toprak bütünlügünü desteklemeye devam ediyor"

Zelenskiy ise sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “ABD, Ukrayna’nin bagimsizligini ve toprak bütünlügünü uluslararasi alanda desteklemeye devam ediyor. Bu Kiev’deki toplantimizda ABD Savunma Bakani Lloyd Austin tarafindan da onaylandi” dedi.



Zelenskiy’den Biden’a tesekkür

Zelenskiy ve Austin görüsmesine iliskin Ukrayna Devlet Baskanligi Basin Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, “ABD’de anlastigimiz gibi Ukrayna’ya geldiginiz için, Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne olan devamli desteginiz için size ve Baskan Biden’e tesekkür ederim” ifadeleri kullanildi. Açiklamada, Ukrayna ve ABD arasindaki savunma ve güvenlik konularina yönelik yapilan anlasmalarin üzerinde duruldugu ve güvenlik konularina yönelik ABD’nin Ukrayna’ya yapacagi 60 milyon dolarlik yardimin ele alindigi aktarildi.

Ukrayna’nin Azak’ta, Karadeniz’de ve Ukrayna’nin dogusunda çatismalarin yasandigi bölgeye baris gelmesi adina her türlü girisimde bulunuldugu ifade edilen açiklamada, Ukrayna’nin NATO’ya girme yolunda ilerlemesi ile Ukrayna ve Avrupa’nin enerji güvenligi gibi konularin da ele alindigi belirtildi.

Öte yandan Savunma Bakani Taran ile yaptigi ikili görüsme sonrasinda Austin, Ukrayna’nin dogusunda süren savasi Rusya’nin baslattigini ve Kirim’in isgalini kinadigini ifade ederek, Ukrayna’ya desteklerinin sürecegini belirtmisti.
Kaynak: İHA