TBMM Genel Kurulu Toplandi

TBMM Genel Kurulu, Baskanvekili Nimetullah Erdogmus baskanliginda toplandi.

Genel Kurulda gündem disi söz alan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, vefatinin 18. yilinda Aliya Izetbegoviç'i andi.

Izetbegoviç'in, erdem abidesi bir sahsiyet oldugunu, yasadigi dönemde Türkiye ve Bosna arasindaki iletisimin güç kazandigini, istiklal ve istikbal sevdalisi iki necip milletin, nice hayirli hizmetler yaptigini ifade eden Isler, sunlari kaydetti:

"Aliya, Islam dünyasinin yetistirdigi ender mütefekkirlerden birisidir. Islam dünyasinin içine düstügü bölünmüslügü ve parçalanmisligi kendisine dert edinmis, kafa yormus ve bu konuda Avrupa'da yetismis bir entelektüel olarak ciddi analizlerde bulunmustur. Avrupa'nin ortasinda yok olma tehlikesiyle karsi karsiya olan Bosna halki onun bilgeligi, ahlaki liderligi, askeri dehasi ve medeniyet tasavvuru sayesinde zorluklari asmis, yasama inancini ve istiklalini kazanmistir."

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da Hatay'in ekonomik sorunlarina degindi.

Iktidarin, Hatay'in gelir kapilarini bir bir kapattigini ileri süren Güzelmansur, "Iktidarin Hatay'a 20 yildir üvey evlat muamelesi yapmasi nedeniyle takipteki alacaklar bakimindan Hatay 81 il içerisinde 3'üncü il oldu. Iktidarin üreteni degil rantçiyi sevmesi yüzünden Hatay'da kayitli çiftçi sayisi yüzde 70 azaldi. Suriye krizi öncesinde Hatay'da 14 bin tir varken, sinir kapilari kapaninca bu sayi 8 bin 700'e düstü. Iktidarin aymaz göç politikasi Hatay'in demografik yapisini degistirdi." ifadelerini kullandi.

MHP Kirikkale Milletvekili Halil Öztürk ise çiftçilerin desteklenmesine iliskin konustu.

Küresel isinmanin olumsuz etkilerinden en fazla Türkiye çiftçisi ve üreticisinin zarar gördügünü anlatan Öztürk, "Eldeki imkanlarla yapilmasi gerekenlerin bir kez daha gözden geçirilmesi yerinde olacaktir. Çünkü ertelenen çiftçi borçlarinin bir kisminin ödemeleri ekim ayi sonu itibariyla tekrar baslayacaktir. Su zorlu günlerde hükümetin çiftçilere yönelik attigi adimlar ve aldigi kararlar yerindedir. Geçen hafta MHP'nin de destegi ile çikarilan kanunla çiftçilerimize yapilan destek ödemelerindeki vergi de kaldirilmistir. Üretim maliyetlerinin asagi çekilmesi yönünde atilacak adimlar da çiftçilerimizin beklentisidir. Ekim alanlarimizi büyütmek ve güçlendirmek zorundayiz. Tarimsal üretim planlamasina ciddi kafa yormaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA