Marmaris Belediyesi 257 Keçiyi Vatandaslara Dagitti

Marmaris Belediyesi, yanginin yaralarini sarmaya devam ediyor. Marmaris yangininda küçükbas hayvanlari telef olan kirsal mahallelerde yasayan vatandaslara 257 adet keçi teslim edildi.

Marmaris Belediyesi 257 Keçiyi Vatandaslara Dagitti


Marmaris’te 29 Temmuz-5 Agustos tarihleri arasinda yasanan orman yangininda yerlesim yerleri de etkilendi. 8 gün boyunca devam eden yanginda ahirlarda bulunan çiftlik hayvanlari telef oldu. Marmaris Belediyesi hayvanlari telef olan vatandaslara da yardim elini uzatarak, vatandaslara keçi dagitiminda bulundu. Içmeler, Bayir, Osmaniye, Hisarönü ve Dereözü’nde 25 aileye toplamda 257 adet keçi dagitildi. Ünlü sanatçi Haluk Levent’in baskanligini yaptigi Ahbap Platformu isbirligiyle alinan keçileri Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay teslim etti.

Keçi teslim edilen köylülerden Orhan Yigit, Belediye Baskani Mehmet Oktay ve belediye personeline tesekkür ederken Sefa Demirsay ve Ferit Çoban da verilen destek için mutlu olduklarini söyledi.

Yanginin hemen ardindan yaralari sarmak ve ilk etapta acil sorunlari gidermek için çalisma baslattiklarini söyleyen Belediye Baskani Oktay, “Sirayla tüm sikintilara çare buluyoruz. Yanginda hasar gören evlerde ve ahirlarda tadilatlara devam ediyoruz. Bugün de hayvanlari telef olan vatandaslarimiz yeni hayvanlarina kavustu” dedi.

Oktay, hayvanlarin temininde destek olan sanatçi Haluk Levent ve Ahbap Platformu’nu da tesekkür etti.
Kaynak: İHA