Korkuteli Belediyesi 'Kare Kod Uygulamasina' Geçti

Korkuteli Belediyesi Zabita ve Ruhsat-Denetim Müdürlügü, günümüz teknolojisine ayak uydurarak denetimlerini online yöntemiyle yapmaya basladi. Korkuteli Belediye Baskani Ömer Islek, dün ilçe merkezinde bulunan bazi dükkanlari ziyaret ederek QR kare kod barkodlarini is yerlerine teslim ederek, uygulama hakkinda bilgilendirmede bulundu.

Korkuteli Belediyesi 'Kare Kod Uygulamasina' Geçti
Korkuteli Belediye Baskani Ömer Islek, ilk kare kodlari isyerlerinin camlarina kendisi yapistirdi. Uygulama ile ilgili açiklamada bulunan Baskan Islek, “Korkuteli Belediyesi olarak yaklasik iki buçuk yildir Korkuteli’nde hem esnafimizin hem vatandaslarimizin islerini kolaylastirici ve hizli hale getirici atilimlar yapmaya çalisiyoruz" dedi.

Belediyeyi devraldiklarinda Korkuteli’nde toplam 411 adet ruhsatli isyeri oldugunu ama mesai arkadaslarinin yogun çabasi ve kolaylastirici yaklasimlari ile su anda bu rakamin bin 376’ya çiktigini söyleyen Baskan Islek, " Yaklasik 211 tane ruhsatsiz isyerimiz var. Onlarda yilbasina kadar evraklarini tamamlayip bize müracaat etmesini bekliyoruz. Bugün itibariyle kare kod uygulamasina geçtik basliyoruz. Artik Zabitamiz isyerlerini denetlemek için isyerlerinin içerisine girmeyecek. Müsterileri varken vatandasimiz, esnafimiz rahatsiz olabilir. Denetleme zamanlarini tespit için Zabitamiz disardan kare kod uygulayacak. Kare kodu gördügünüz isletmelerin tamami güvenilir isletmelerdir. Ruhsatlari standart denetimleri rutin denetimleri yapilmis gönül rahatligi ile yiyip içebileceginiz ürünlerini kullanabileceginiz hizmetini satin alabileceginiz esnaf anlamina da geliyor. Ayni zamanda esnafimiz isterse bu kare kodun içerisine istedigi tüm bilgileri Zabita müdürlügümüze basvurarak isletebilirler. Dolayisiyla dükkanlari kapali oldugu anda herhangi bir vatandasimiz yoldan geçerken isyerindeki bu kare kodu okuttugunda isyerine vermek istedigi mesajlari reklamlari bilgileri de buradan isleyebilecek. Bu Antalya’da bir ilk, 19 ilçede olmayan bir uygulama " dedi.

Kaynak: İHA