Kayseri OSB'ye Görevden Uzaklastirma

Görevden uzaklastirilan Kayseri OSB Baskani Tahir Nursaçan, düzenledigi basin toplantisinda, uzaklastirmayi bakanlik tebligatindan önce sosyal medyadan ögrendiklerini dile getirerek, “Kayseri OSB’yi ülke genelinde ilk 3 OSB arasinda getirdik. Müfettisler suçlamalarin iftira oldugunu raporladi. Takipsizlik karari veren savcinin tayini çikti. Bu sehri yaralamaya kimsenin hakki yok. Vicdanimiz pak, yüzümüz ak” dedi.

Kayseri OSB'ye Görevden Uzaklastirma


Görevden uzaklastirilan Kayseri OSB Baskani Tahir Nursaçan, Kayseri OSB Ahi Evran Konferans Salonu’nda düzenledigi basin toplantisinda, yasanilan gelismeleri degerlendirdi. Kayseri OSB sanayicisinin demokrasi mücadelesinde kara lekeli bir gün oldugunu kaydeden Nursaçan, “Bugün Tahir Nursaçan ve dava arkadaslari için degil, Kayseri OSB Sanayicisi için demokrasi mücadelesinde kara lekeli bir gündür. Hepiniz ve tüm Kayseri biliyor ki Kayseri OSB, elini degil tüm yüregini tasin altina koyan ben ve aziz dava arkadaslarim sayesinde 2015 yilinda sandikla tanisti. Atanarak yönetilen degil; seçerek yöneten sanayici vasfina gelindi. Ancak ne üzücüdür ki aradan geçen 6 yil bile hazimsiz bazi kesimlerin vizyonuna hiçbir katki saglayamadi. Bugün ayni mücadeleyi vermek yine bizlere kaldi. Bildiginiz üzere Cuma günü aksam saatlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin bizimle ilgili geçici olarak görevden uzaklastirma yönünde bir tasarrufta bulunduguna iliskin bilgiler çarpitilarak sosyal medyada paylasilmaya baslandi. Bu haberlerin kaynagi olan kisiler Sayin Bakan’in oluru ile gelen yaziyi nasil oluyorsa bizlere tebliginden önce biliyor olmalarina ragmen kamuoyuna gerçege aykiri bir sekilde empoze ettiler. Bizim ülkemiz devlet kültürü olan bir ülkedir. Böylesine önemli kararlarla ilgili bildirimler sosyal medya üzerinden yapilmaz diye düsünmüstük. Ancak sizlerin de bildigi gibi yapildi. Yapilan uygulama bizden önce birilerine servis edildi ve o birileri de sosyal medya araciligi ile bu haberi gerçege aykiri bir sekilde yaydi. Keske bu tasarrufu haber sitelerinden ya da sosyal medya hesaplarindan degil, bizzat Bakanligimizdan ögrenseydik. Sadece bu bile, bize karsi yapilanlarin ne denli garipliklerle dolu oldugunun göstergesidir. Sözlerimin basinda net bir sekilde ifade ediyorum ki, hakkimizda açilan davalar hukuk sistemimize, geçici süre ile görevden alma karari ise idare sistemimize gölge düsürmüstür” ifadelerini kullandi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin ilk 3 OSB’si arasinda oldugunu dile getiren Tahir Nursaçan, “2015 yilinda sanayicilerimizin teveccühü ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimine geldik. Seçildigimiz ilk gün “OSB’yi sahiplenmeyecegiz, OSB’nin sahiplerine hizmet edecegiz” dedik. Bu anlayisla kollari sivadik ve Allah sahittir çok çalistik. Söylemekten gurur duyuyorum ki, hangi kriteri ele alirsaniz alin, hangi parametrelerle bir siralama yaparsaniz yapin, ortaya çikacak tüm siralamalarda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin ilk 3 OSB’si arasindadir. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, ülkemizin nereden nereye geldigini anlatirken “Bunlar yan gelip yatmakla olmuyor, çalismakla oluyor” ifadesini kullanmisti. Bizler de Allah’a sükür yan gelip yatmadik. Sehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için gayret gösterdik. Bizim çalismak ve üretmekten baska hiçbir suçumuz olmadigi halde “Küçük olsun bizim olsun” anlayisindaki bir takim ser güçlerin saldirilariyla karsilastik. Iftira ve yalanlarla bir algi operasyonu baslattilar. Bir yerlerden dügmeye basildi ve sistemli bir kumpanyanin oyunlarini izler hale geldik. Yargiya kadar uzanan kirli eller hak etmedigimiz bir tablo ortaya koydular” diye konustu.



“Takipsizlik karari veren savcinin tayini çikti”

Nursaçan, “Hiçbir kurum ya da kurulusun karsilasmadigi kadar müfettis denetimi ile karsilastik. Aylarca incelemeye tabi tutulduk. Hakkimizda 40’dan fazla suçlama yapildi ve suçlamalarla ilgili müfettisler didik didik inceledi. Suçlamalarin hepsinin iftira oldugu ortaya çikti. Baslangiçta savcilik sadece iki hususla ilgili iddianame düzenleyip dava açti ve diger tüm hususlarla ilgili takipsizlik karari verdi. Ancak birileri için bu yetersizdi. Amaç agir cezalik bir dosya olusturmakti. Hukuken itiraz etme hak ve hüviyetleri olmayanlar tarafindan savcinin kararina itiraz ettirildi. Hukuk sisteminde belki bin dosyada gerçeklesen bir ihtimal gerçekleserek, Kayseri Sulh Ceza Hâkimligi tarafindan takipsizlik karari kaldirildi. Burada da Manidar bir zamanlama yasandi. 3 ay boyunca itiraz degerlendirmede beklerken, dosyada takipsizlik karari veren Cumhuriyet Savcisinin, istemedigi bir yere tayin edilmesi beklenildi ve bu tayinden sonra, takipsizlik karari kaldirildi. Nitekim sonrasinda dosyada görevlendirilen Savci tarafindan ivedilikle ve hiçbir detay içermeyen bir Iddianame düzenlendi.

Güzel ülkeme, güzel sehrime yakismadi; ama basarildi. Yapilanlar Kayseri Adliyesi’ni yaralamistir. Bu sehri yaralamaya hiç kimsenin hakki da yoktur haddi de. Kayseri sanayicisinin iradesi hiçe sayilarak, seçimleri kaybedenlerin siyasi gücü de yanlarina alarak gerçeklestirdikleri masa basi oyunlari simdilik galip geldi. Burada su hususun altini özellikle çizmek istiyorum. Sanayi Teknoloji Bakanligi tarafindan 18 Ekim 2021 tarihli teblig ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulundan 1 üye ile 2 adet Bölge Müdürlügü personeli hakkinda 3 aylik geçici süreligine görevden uzaklastirildigi bildirimi yapildi. Haksiz, hukuksuz, hakkaniyetsiz bu isleme karsi tarafimizca hukuki süreç baslatilacak ve her zaman yaptigimiz gibi yasalar önünde hakkimiz aranacaktir. Ancak gelinen noktada talimat dogrultusunda dün itibariyle yedek listemizden tesekkül edilen yeni Yönetim ve Denetim kurulumuza bayragi geçici süreligine devrettik. Layikiyla bayragi tasiyacaklarindan da hiçbir süphemiz yoktur. Bilgi kirliklerini düzeltmek adina söylüyorum, görevden geçici süreyle uzaklastirilmamiza neden olan konu zorlama iddianame ile agir ceza mahkemesinde açilan dava degildir. Görevden geçici uzaklastirilmamiza dayanak olan sorusturmalar çok komik, kasitli ve manidardir” seklinde konustu.



Yapilan incelemede herhangi bir suç unsurunun tespit edilemedigini ve birkaç yönetsel tenkit disinda bir elestiri dahi yapilmadigini kaydeden Nursaçan, “Görevden geçici uzaklastirma islemine gerekçe yapilan Savcilik sorusturmasina konu olaylar ve hatta daha fazlasi, Bakanliginizca yapilan denetimle incelenmis ve neticesinde düzenlenen Inceleme raporunda, herhangi bir suç unsuru tespit edilememis, birkaç yönetsel tenkit disinda bir elestiri dahi yapilmamistir. Bassavcilik tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda bütün bilgi ve belgeler toplanmis durumdadir. Bu asamada görevden geçici olarak uzaklastirilan ilgililerin delil karartma veya saklama ya da sorusturmanin saglikli yürütülmesini engelleme gibi bir faaliyet yürütmelerine zaten olanak bulunmamakta olup, bu son sorusturmada tesis edilen isleme gerekçe olabilecek nitelikte degildir. Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz tarafindan alinan karar Kayseri sanayisine, üretimine, sanayicimizin iradesine, ülke ve millet için çalisma sevkine vurulmus bir darbedir. Bu haksizliga ragmen devletimize ve hukuk sistemine karsi boynumuz kildan incedir. Çünkü bizim güvenebilecegimiz ne devlet disi güçler ne de kendisini milletin üstünde gören otoriteler var” dedi.



“Vicdanimiz pak, yüzümüz ak”

Güçlerini sadece sanayicilerden aldiklarini dile getiren Tahir Nursaçan, “Biz gücümüzü sadece ve sadece sanayicilerimizden aldik. Hakkimizda yapilan suçlamalarin asilsiz oldugu yargilama sonrasi görülecektir. Bu kararlar bizim için bir son degil baslangiç olacaktir. Ser odaklarina ve onlara prim verenlere hakkimiz helal degildir. Sehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve sanayicimiz için boynumuz helaldir. Zorlama ile açilan davadan ben ve dava arkadaslarimin aleyhine hiçbir sey çikmaz. Çünkü isnat edilen suçlar bizlere ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne bulasmaz. Vicdanimiz pak, yüzümüz aktir. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, önceki gün yaptigi açiklamalar sirasinda su sözü kullandi: “Bürokrasiyi özellikle seçilmis hükümete karsi çikmaya davet etmek vesayet çagrisindan baska bir sey degildir.” Bürokrasinin seçilmis OSB yönetimine yönelik aldigi karar da vesayetin ta kendisidir. Sayin Cumhurbaskanimizin bu gelismelerden haberdar olmadigina inaniyoruz. Haberdar oldugunda karari alanlara ve aldiranlara gereken tavri gösterecegine de eminiz” diye konustu.



“Bu sehre kimse kara leke sürmesin” diye çagrida bulunan Nursaçan, “Bugün hep birlikte yeni bir baslangici hep birlikte baslattik. Bu memlekette dedikodu yapanlara gerekli mesaji verin. Bu memlekete dedikodu yakismiyor. Bu memlekete fitne yakismiyor. Bu memlekete darbe yakismiyor. Bu sehre kimse kara leke sürmesin. Kimsenin babasinin mali degil. Herkes seçme ve seçilme hakkina saygi duymalidir. Ne yazik ki bizden önce 12 yil seçimsiz, sandiksiz bir organize sanayi bölgesi yönetildi. Bizim zamanimizda herkes seffaf, demokratik sekilde sandikla bulustu. Sandik disi güçlere cevabi verecek ancak 1 kisi var. Milletimiz ve sanayicimiz onun hesabini sorar. Onun dersini onlar verir. Biz sandiktan baska bir yol tanimiyoruz. Milletimizin iradesinden baska bir yol tanimiyoruz. Kimse de kendisini millet iradesinin üzerinde görmesin. Elbette sanayicimiz günü, vakti ve saati geldiginde hak edenlere hak ettigi cevabi verecektir” ifadelerini kullandi.

“Allah var, gam yok”

Nursaçan’in konusmasinin ardindan söz alan yeni yönetimin baskani Murat Yibur da, “Bizler de geçici süreyle emaneti daha öncede oldugu gibi gerçek sahipleri olan sanayicilerimiz nezdindeki baskanimiza oldugu gibi tertemiz sekliyle tekrar iade etmenin sabirsizligi içerisinde gün sayiyoruz. Burasi asla birilerinin degil sadece sanayiciye ait olan bir yerdir. Sanayici en dogru karari en dogru sekilde zamani geldiginde mutlaka gösterecektir. Çünkü Allah varsa gam yoktur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA