Kaçak Kraliçe Ari, 10 Bin Ariyla Bulundu

Edirne’de yaklasik 4 ay önce kaçip 10 bin ariyi da pesinden sürükleyen kraliçe ari, 160 yillik çinar agacinin kovugunda bulundu.

Kaçak Kraliçe Ari, 10 Bin Ariyla Bulundu
Edirne’de ogul veren ve kovandan kraliçe ari ve beraberindeki 10 bin isçi ari, kentteki vatandaslarin endiseli anlar yasamasina neden oldu. Kiyik Caddesi’ndeki 160 yillik çinar agacinda arilar oldugunu gören bölge esnaflari, durumu kendi ürettigi ballarin satisini yapan 30 yillik arici Süleyman Seval’e iletti. Hazirliklarini yapan Seval, merdiven yardimiyla agaca çikarak arilari ve petek ballari yuvadan çikarmayi basardi. Petekleri yuvadan çikaran Süleyman Seval ve arkadasi Ilhan Demir, önce ballarin tadina bakti sonra ise yoldan geçen vatandaslara dogal bal ikraminda bulundu. Durumu gören vatandaslar saskinligini gizleyemezken, balin tadina bakanlar ise hayran kaldi.

Kaçak kraliçe ari bulundu

Kendi ürettigi bali seyyar olarak sattigini söyleyen Süleyman Seval, “Civardaki esnaflar çinar agacinda arilarin çok fazla oldugunu ve bal yapmis olabilecegini söyledi.

Ben de önce körügümü yakip duman yaptim ve agaca çiktim. Içeriye duman bastim ve petekleri çikardim. Ariya duman yapinca kaçmaya basladi ben de böylece petegi çikardim. Dogal bal ve petek bal aslinda aynidir. Ama bu çikardigim petek siyahlasmis. Ailesi ile beraber kaçan bir kraliçe ariyi agaçtan çikaracagim. Yaklasik 4 ay önce kraliçe ari buraya kaçmis arkasindan isçi arilar da gelmis. Yaklasik 10 bin ari vardi. Hepsini çikaracagiz” ifadelerine yer verdi.

Agaç kovugunda arilarin yuva yaptigini gördüklerini söyleyen Ilhan Demir, 160 yillik bu çinar agacina çikip arilari uzaklastirdiklarini ve bali çikardiklarini belirtti.

Kaynak: İHA