Içisleri Bakani Süleyman Soylu'dan Muhtarlar Günü Mesaji Açiklamasi

'Özlük haklarinin iyilestirilmesinden, kurumsal aidiyetin olusturulmasina, dijital altyapilarinin kurulmasindan, kamu yönetim birimlerimizin muhtarlarimizla iletisimi artirmasina kadar pek çok konuda girisimlerimiz oldu' 'Muhtarliklarimizin kapasitesini arttirmak ve muhtarlarimizin yükünü hafifletmek adina yeni projelerin ve gelecege dönük yeni adimlarin çalismasi içindeyiz'.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, muhtarlarin özlük haklarinin iyilestirilmesinden, kurumsal aidiyetin olusturulmasina, dijital altyapilarinin kurulmasindan, kamu yönetim birimlerinin muhtarlarla iletisiminin artirilmasina kadar pek çok konuda çalistiklarini bildirdi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Muhtarlar Günü dolayisiyla yayimladigi mesajda, kamu yönetiminde kurulan ilk sandik ve millet oyuyla yapilan ilk seçimin öznesi olan muhtarlarin, yaklasik iki yüz yildir, demokrasinin, millet iradesinin en kesintisiz, en yalin sekilde vücut buldugu kisiler oldugunu belirtti.

Muhtarlarin, seçildigi andan itibaren hiçbir ayrim gözetmeden, mahalledeki herkesin yani basinda oldugunu, her sorunla dogrudan ilgilendigini, çözüm aradigini anlatan Soylu, muhtarlarin, idari yapidaki tüm degisimlere ragmen bir "demokrasi sabiti" olarak yerini ve önemini muhafaza ettigini vurguladi.

Bakan Soylu, "Muhtari isin merkezine almak, demokrasiyi tahkim etmek demektir. Milletin sesini daha çok duyabilmek, milletle daha çok temas edebilmek, milletin rehberliginden istifade edebilmek demektir." ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dogrudan takip ettigi ve yönlendirdigi bir anlayisla, muhtarlarin etkinligini ve hizmet kalitesini arttirmaya yönelik önemli adimlar attiklarini bildiren Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sunlari kaydetti:

"Özlük haklarinin iyilestirilmesinden, kurumsal aidiyetin olusturulmasina, dijital altyapilarinin kurulmasindan, kamu yönetim birimlerimizin muhtarlarimizla iletisimi artirmasina kadar pek çok konuda girisimlerimiz oldu. Halihazirda, muhtarliklarimizin kapasitesini arttirmak ve muhtarlarimizin yükünü hafifletmek adina yeni projelerin ve gelecege dönük yeni adimlarin çalismasi içindeyiz. Elbette bütün bunlar yeni bir anlayisin, milleti merkeze alan, millet iradesinden güç almaya önem veren ve bu baglamda muhtari, sehir hayatinin da önemli bir öznesi olarak gören anlayisin yansimalaridir.

Bu vesileyle, gelecekte daha verimli çalismalar ortaya koyacagimiza inandigim saygideger muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, bugüne kadar aziz milletimize hizmet etmis, emek vermis, afetlerden 15 Temmuz'a kadar her türlü fedakarligi ortaya koymus, yeri geldiginde görevi basinda sehit olarak emanete sadakatini en yüce makamda tescil etmis muhtarlarimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyorum."
Kaynak: AA