Hastadan Doktor Ve Hastaneye 'Hayat Tesekkürü'

Check Up kontrolü için geldigi hastanede aniden fenalasan 67 yasindaki hasta, hastanede görevli saglik çalisanlarinin hizli müdahalesi sayesinde hayata tutundu. Üç gün yogun bakimda tedavi gören hasta, doktor ve hastane yöneticilerine aldigi çiçekle tesekkür etti.

Hastadan Doktor Ve Hastaneye 'Hayat Tesekkürü'
Bir kaç aydir süren nefes darligi sikayetleri nedeniyle genel bir kontrolden geçmek amaciyla Özel Ata Saglik Hastanesine basvuran 67 yasindaki Izmirli Refik Köfte, kardiyoloji poliklinigindeki kontrolün ardindan aniden fenalasti. Koridordaki saglik çalisanlari durumu fark edip hemen Kardiyoloji Uzmani Dr. Ali Hikmet Kirdök’a haber verdi. Kirdök’ün ilk müdahalesinin ardindan hasta sedye ile acil servise alindi. Burada yapilan tetkik ve tedavinin ardindan hasta yogun bakim servisine alindi.

"Nefes alamiyordu"

Check Up için hastanelerine basvuran hastanin gerekli muayenelerini yaptiktan sonra hastaya kalp yetmezligi tanisi koyduklarini belirten Dr. Kirdök, “Fakat hastamiz poliklinikten çiktiktan sonra akciger ödemine girdi. Zaten akcigerlerinde ödem bulgulari muayene esnasinda da vardi fakat biz henüz tedaviyi düzenleyemeden, tetkikleri istedikten hemen sonra akut akciger ödemi gelisti. Acil serviste yapilan müdahalenin ardindan hastamizin hayati riski bulunmasi nedeniyle tedavisine yogun bakim servisinde devam edildi. Yogun bakimda gerekli tedaviler yapildi sonrasinda iste kendisi su anda aramizda rahatladi” dedi.

Hastanin koridorda fenalastigi an hakkinda da bilgi veren Dr. Kirdök, “Refik beyin solunum sikintisi geçirdigini saglik çalisani arkadaslar haber verdi. Disari çiktigimizda kendisinin akciger ödemi tablosunda oldugunu gördüm, çünkü nefes alamiyordu. Bunun üzerine hemen acil servise yönlendirdik” diye konustu.



"Hayatimi onlara borçluyum"

Poliklinikten ayrildiktan sonra nefes almakta zorlandigini anlatan Refik Köfte, “Koridorda nefes almakta zorlandim, bir türlü atlatamadim. Geçecegini zannettim fakat geçmedi. Orda bu sefer “hava verin, hava verin” diye bir iki kez seslendim. Sonra atlatamayacagimi tahmin ederek beni önce acil servis sonrasinda yogun bakima aldilar. Orada da bana çok baktilar. Hastanenin tüm çalisanlari benimle çok yakindan ilgilendi. Hayatimi onlara borçluyum” diye konustu.

Refik Köfte taburcu olduktan birkaç gün sonra hastaneye ‘hayat tesekkürü’ için geldi. Yasama yeniden tutunan Köfte, aldigi çiçegi Hastane Genel Koordinatörü Ilknur Gacka ve Kardiyoloji Uzmani Dr. Ali Hikmet Kirdök’e verdi.
Kaynak: İHA