Durhasan Barajindan 2022'De Can Suyu Akacak

Manisa’nin Demirci ilçesinde yapimi devam eden Durhasan Barajindan 2022 yili yaz döneminde tarlalara su verilecegi bildirildi.

Durhasan Barajindan 2022'De Can Suyu Akacak
Iklimi ve toprak yapisiyla son yillarda özellikle meyvecilik alanindaki yatirimlarla dikkat çeken Manisa Demirci, Durhasan Barajina önümüzdeki yil kavusuyor. Baraj, hava sartlari uygun olursa yeni yila su tutmus olarak girecek, 2022 yaz sulama sezonundan itibaren tarlalara can suyu vermeye baslayacak. Bölge üreticisine müjdeli haberi veren DSI 2. Bölge Müdürü Birol Çinar, “4 yil önce asiri yagislar ve toprak yapisi nedeniyle Durhasan Barajinin sag sahilinde ciddi bir heyelan riski olustu. Dolusavakta da deformasyon vardi. Barajin gövdesini tehlikeye atmamak adina sag sahilde iyilestirme çalismalarina basladik. Bu süreçte yaklasik 150 bin metreküp gevsek malzeme kazisi yaptik ve heyelan riskini minimize ettik. Dolusavak insaatini 2 ay içerisinde tamamlayip, yeni yila barajda su tutmus olarak girmeyi planliyoruz” diye konustu.

Durhasan Baraji’nin sulama sebekesinin hazir oldugunu kaydeden Çinar, 2022 yaz sulama sezonundan itibaren barajdan tarlalara su vermeyi amaçladiklarini açikladi.

Çinar “Hedefimiz 2022 yaz sulama sezonunda Demirci’deki 1870 dekar araziye borulu basinçli sistemle su verebilmek. Böylece bölgedeki sulama maliyetleri azalacak, dekar basina verim artacak. Ayrica modern sulama sayesinde ürün çesitliligi de çogalacak Demircili üretici 2022 yazindan itibaren yilda ortalama 4 milyon 550 bin lira (2021 yili rakamlariyla) daha fazla kazanacak” dedi.

Kaynak: İHA