Trabzon'da 'Ana Dilde Iletisim' Semineri

Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti is birliginde gazeteci ve gazeteci adaylarina yönelik ‘Ana Dilde Iletisim’ konulu egitim semineri düzenlendi.

Trabzon'da 'Ana Dilde Iletisim' Semineri
Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda basin mensuplarina yönelik egitim çalismalari gerçeklestiriliyor. Türkçe’nin dogru kullanilmasi basta olmak üzere, gazetecilerin kendilerini hem yazili hem de sözel olarak ifade etmesi amaciyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ev sahiplinde düzenlenen “Ana Dilde Iletisim” konulu egitim semineri bugün basladi.

Trabzon Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Selahattin Aydinli da egitimin ilk gününde gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin tüm toplumsal ve kültürel ortamlarda diger insanlarla Türkçe’nin inceliklerini de kullanarak uygun biçimde etkilesime girme yetenegi kazanilmasini amaçlayan egitim, haftanin 3 günü Gazeteciler Cemiyeti’nin toplanti salonunda verilecek.

Egitim çalismasi hakkinda açiklamalarda bulunan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ersen Küçük, gazetecilerin tüm toplumsal ve kültürel ortamlarda ana dilin inceliklerini de kullanarak etkilesime girme yeteneklerini daha da gelistirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Küçük, “Göreve geldigimizden beri birçok proje planlasak da pandemi sartlari buna engel oluyordu. Simdi ise gerekli önlemleri alarak egitimlerimizi baslattik. Ana dilde iletisim egitiminin ardindan gerek diksiyon gerek yabanci dil gibi birçok alanda meslektaslarimizin egitimine katki vermeye devam edecegiz. Imzaladigimiz is birligi protokolü neticesinde bizlere her zaman destek veren Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu’na ve etkinligi düzenlememizde bizlere yardimci olan egitimcimiz Sinem Öztürk’e tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Çok önemli bir çalisma"

Iletisim hakkinda birçok egitimler veren Sinem Öztürk ise ana dilde iletisimin önemine vurgu yaparak, “Türkçeyi bilmemek, Türkçeyi dogru kullanmamak insanlarin tamaminin iletisimini etkileyen bir sorun. Bu durum yazida da konusmada da karsimiza çikiyor. Su an için sahada çalisan muhabirlerle böyle bir çalisma yapmanin ne kadar önemli oldugunu vurgulamak istiyorum. Egitimimiz devam edecektir. Bu egitimle birlikte farkindalik olusturmayi hedefliyorum” dedi.

Kaynak: İHA