Meslekî Egitim Alaninda Is Birligine Tam Destek

Meslekî egitim alaninda is birligine giden Azerbaycan Devlet Sanayi ve Inovasyon Bakü Devlet Meslekî Egitim Merkezi ile Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, Baskan Turgay Erdem’i ziyaret etti. Erdem, egitim alanindaki is birliklerine her zaman destek vermeye hazir olduklarini belirtti.

Meslekî Egitim Alaninda Is Birligine Tam Destek
Türkiye ve Azerbaycan arasinda Subat ayinda imzalanan Meslekî Egitim Alani’nda Is Birligi protokolü çerçevesinde ortak projeleri hayat geçiren iki ülkenin meslek liseleri çalismalarini sürdürüyor. Is birligi ve tecrübe paylasimi çalismalarini hizlica baslatan okullardan biri de Nilüfer ilçesinde yer alan Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okul yönetimi, Azerbaycan Devlet Sanayi ve Inovasyon Bakü Devlet Mesleki Egitim Merkezi ile ögrenci ve ögretmen degisim programlarini sürdürürken, proje hakkinda yerel yönetimleri ve sanayi kuruluslarini da bilgilendiriyor.

kapsamada Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Güray Köken, Azerbaycan Millî Egitim Bakanligi Meslekî Egitim Devlet Ajansi Müdür Yardimcisi Ceyhun Keremov, Sanayi ve Inovasyon Bakü Devlet Meslekî Egitim Merkezi Müdürü Idris Musayev ile birlikte Baskan Turgay Erdem’i ziyaret etti.

Proje ile ilgili bilgi veren konuklar, projenin iki ülke arasindaki is birligi aginin genisletilmesinin yani sira Türk ve Azerbaycanli ögrenci ve ögretmenlerin yer alacagi ortak projelerin yeni firsatlar olusturacagini belirtti.

Azerbaycan Milli Egitim Bakanligi Meslekî Egitim Devlet Ajansi Müdür Yardimcisi Ceyhun Keremov da protokol çerçevesinde Türkiye’de 22 okulda temaslarda bulunduklarini belirtti.

Keremov, donanim, egitim kadrosu ve organizasyon bakimindan Azerbaycan ve Türkiye’de alaninda en basarili iki okulunun Bursa ve Bakü’de oldukça faydali çalismalara imza atacagina inandigini belirtti.

Iki ülkenin okullari arasindaki is birligi projelerinin kendisini de oldukça heyecanlandirdigini belirten Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de Azerbaycan ve Türkiye’nin, iki devlet tek millet anlayisi ile pek çok alandaki is birliklerine, millî egitim ve meslekî egitim alanini da katmasinin son derece önemli oldugunu söyledi.



Baskan Erdem, “Meslekî alandaki ara eleman yetistirilmesi ihtiyaci, iki ülkenin de gündeminde. Bu anlamda biz de Nilüfer Belediyesi olarak üzerimize düsen her türlü destegi vermeye haziriz” dedi.

Kaynak: İHA