Bakan Soylu Açiklamasi 'Amacimiz, Vatandasimizin Daha Huzur Ve Güven Içerisinde Yasamasini Temin Etmektir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Amacimiz vatandasimizin daha huzur ve güven içerisinde yasamasini temin etmek ve çocuklarimizin okula, insanlarimizin isine giderken emin bir sekilde gidebilmesini temin etmektir” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Amacimiz, Vatandasimizin Daha Huzur Ve Güven Içerisinde Yasamasini Temin Etmektir'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret kapsaminda Tunceli’ye geldi. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet önce 112 Acil Çagri Merkezinde Güvenlik Toplantisina katildi.

Soylu, ardindan Il Özel Idaresi bünyesine tahsis edilen 14 milyon lira degerinde olan 14 is makine araçlarini personellere kendi elleriyle takdim etti. Içisleri Bakani Soylu ardindan açiklamalarda bulundu.

Bir tatil gününde sabahin erken saatinde önce Bingöl’e indiklerini ve daha sonra da Ovacik’ta bir yasam kulesinde kahraman jandarma ekipleriyle birlikte olduklarini aktaran Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Ardindan da Tunceli’de Bakan Yardimcimiz, Jandarma Genel Komutanimiz, Emniyet Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardimcilarimiz, Jandarmamizin diger terör, istihbarat ve asayis birimleri il idaresi genel müdürümüz arkadaslarimizla Valimiz, Il Emniyet Müdürümüz ve Il Jandarma Komutanimizla bir güvenlik toplantisi yaptik. Amacimiz vatandasimizin daha huzur ve güven içerisinde yasamasini temin etmek, çocuklarimizin okula, insanlarimizin da isine giderken emin bir sekilde gidebilmesini temin etmektir. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermektir. Meselenin terör, asayis ve uyusturucu, özellikle çocuklarimiza musallat olan siber suçlarla, siber zorbalikla ilgili boyutuyla adim adim ne noktada oldugumuzu tespit etmektir. Ilgilenmek ve üzerimizdeki sorumluluklari gerçeklestirmektir. Bütün bunlari hep birlikte sagladigimiz hep birlikte gerçeklestirmeye çalistigimiz bir programi bugün adim adim yürütüyoruz" diye konustu.



“Tunceli’ye 3 milyar 699 milyon su anda devam eden yatirim var”

Konusmalarina devam eden Bakan Soylu, “Bugün burada bir programin halkasindayiz. Bu halkasinda da valimiz ifade etti.

Il Özel Idaresi özellikle gerek kamunun yatirimlarini gerekse de belediye sinirlarinin disinda olan alanlar, köyler de dahil olmak üzere yolundan suyuna kadar tüm hizmetlerini gerçeklestirmek için Il Genel Meclisimizle diger unsurlarimizla birlikte bu adimlari planlarlar. Bugün burada 14 araç yani 14 milyon degerinde Il Özel Idaremize tahsis edilen cenaze nakil araci, çöp arabasi, kamyonlarimiz ve is makinelerimiz var. Bu su demektir, Tuncelili hemsehrilerimize ve halkimiza Tunceli’nin güzel insanlarina daha çok yol yapilacak daha çok hizmet yapilacak. Hep birlikte eskimis bulunan araçlarin yerine yenisi itam edildigi için daha verimli daha performansli daha tez zamanda isler gerçeklestirilecek. Buna hayirli ugurlu olsun denir. Tunceli’ye bir kilometre 100 kilometre ve bin kilometre yapmak bizim onurumuzdur. Içme suyu getirmek biraz önce söylendi güvenlik toplantisinda valimiz ek bir bilgi olarak ifade etti.

Tunceli’ye 3 milyar 699 milyon su anda devam eden yatirim var. Bir takim atacagimiz adimlar da var. Bu su demektir bir taraftan ihracatimiz yükseliyor bir taraftan kamu yatirimlari sehirlerimizin hayatinin olagan akisinin ayni sekilde devam edebilmesi, bütün gelismeleri yansitabilmesi için kamu yatirimlari devam ediyor. Bunlarin içerisinde yapacagimiz Il Emniyet Müdürlügü binasi yok, biraz önce aldigimiz degerlendirmeler ve kararlar yok bütün bunlar bir taraftan üniversite hakikaten yaklasik 250 milyonluk sadece milli bütçeden yaklasik 10 milyon Euro’luk Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz tarafindan gerçeklesen yatirimlar. Yani geride kalmadigimiz Allah’imiza sükürler olsun her gün ilerledigimizi gördügümüz bir anlayisi bugün burada Tunceli’mizde de görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Allah kazasiz belasiz isler yapmayi nasip etsin. Allah yapacaklari yollarda ve hizmetlerde kavusturacaklari sularda da hem milletimizin hizmetkari olmayi hem de milletimizin duasiyla bulusmayi nasip etsin” ifadelerini kullandi.

Programa Bakan Soylu’nun yani sira, Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Iller Idaresi Genel Müdürü Kürsat Kirbiyik, Tunceli Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Nurettin Alkan, Tunceli Cumhuriyet Bassavcisi Enver Eroglu, Il Emniyet Müdürü Tolga Yilmaz, Il Jandarma Komutani Durali Yilmaz ve beraberindeki heyet katildi.

Kaynak: İHA