Tunus'ta Gazetecilere Yönelik Siddet Protesto Edildi

Tunus Gazeteciler Sendikasi (SNJT) üyeleri, medya mensuplarina yönelik saldirilari protesto etti.

Baskent Tunus’taki sendika merkezi önünde toplanan onlarca basin mensubu, ellerinde "Gazetecilik suç degildir", "Basin özgürlügü kirmizi çizgimizdir" ve "Özgür basin" yazili dövizler tasiyarak gösteri düzenledi.

SNJT Baskani Muhammed Yasin el-Celasi, burada yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Kays Said'in "olaganüstü yetki" kararlarina karsi 10 Ekim Pazar günü Habib Burgiba Caddesi'nde düzenlenen gösteri sirasinda El-Wataniyye kanali mensuplarina uygulanan siddeti kinadiklarini söyledi.

Gazetecilik görevini özgür ve güvenli bir sekilde yapmak istediklerini belirten Celasi, "Gazetecilerin güvenligi, ifade düsmanlari tarafindan hedef alinmakta. Gazetecileri yildirarak korku salarak onlari otosansür uygulamaya zorluyorlar. Uygulanan siddetin sebebi bu." dedi.

Gazeteci Yasin Bahrini de AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Gazetecilere yönelik siddeti önlemek için emniyet güçlerinin de destek olmasi gerekiyor, çalisirken sadece bizim kendimizi korumamiz mümkün degil." diye konustu.

Bahrini, pazar günkü gösteride gazetecilere saldiranlarin görüntülerden tespit edildigini ve olayinin yargiya tasindigini söyledi.

Kaynak: AA