Rektör Ünal 'Erasmus'ta Hedefimiz Ülke Çesitliligini Arttirmak'

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Erasmus’la ilgili olarak, “Hedefimiz; ayni ülke ya da lokasyona yigilmanin önüne geçerek ülke çesitliligini arttirmak” dedi.

Rektör Ünal 'Erasmus'ta Hedefimiz Ülke Çesitliligini Arttirmak'
OMÜ Uluslararasi Iliskiler Koordinatörlügü tarafindan 14-15-16 Ekim 2021 Erasmus Günleri vesilesiyle düzenlenen çevrim içi (on-line) etkinlikte Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal Avrupa’ya giden ögrencilerle bir araya geldi.

Türkiye Ulusal Ajansinin destekledigi ve sosyal medyada etiketleme paylasimlarinin da yapildigi çevrim içi etkinlige; Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu, Birim Baskan Yardimcisi ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Ismail Yaman, Birim yetkilileri ile Erasmus kapsaminda yurt disinda bulunan ögrenciler katildi.

Programda Rektör Ünal’la tanisan OMÜ’lü Erasmus ögrencileri, ögrenim gördükleri farkli ülkelerdeki sosyal hayat ve ögrenim deneyimlerini Rektör Ünal ile paylasti.

“Irtibatinizi sürekli canli tutun ki bu iletisimden yeni proje ve arastirmalar dogsun”

Programin basinda Erasmus Degisim Programi’ndan bahseden Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Ismail Yaman, OMÜ’nün Erasmus ögrenci ve personel degisim verileri ile 2021 – 2027 hibe miktarlarina dair detaylar paylasti. Erasmus’un çok degerli deneyim oldugunun altini çizen Koordinatör Doç. Dr. Yaman, ögrencilere hitap ederek “Bu çok önemli firsati hem bireysel hem de mesleki gelisiminiz için kullanmanizi tavsiye ediyoruz. Irtibatinizi sürekli canli tutun ki bu iletisimden yeni projeler ve arastirmalar dogsun. Hepinize basarili bir egitim-ögretim ve staj dönemi diliyorum” dedi.



“Erasmus’u kendi sinirlarimizi asma çabasi olarak görmeliyiz”

Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da Erasmus’un önceki yillara nazaran daha evrensel bir boyuta ulastigini belirterek “Erasmus sadece bir egitim süreci degil, ayni zamanda evrensel anlamda bir kültür etkilesiminin parçasi durumunda. Dolayisiyla bu süreci bir geziden ziyade egitim-ögretim itibariyla kendi sinirlarimizi asma çabasi olarak görmeli ve sonrasinda kazanilmis bir müktesebatla geri dönebilmeliyiz. Bu birikim ve tecrübeyle de döneceginize inancimiz tamdir. Hepinize basarilar diliyorum.” seklinde konustu.



Rektör Ünal “Hedefimiz; ayni ülke ya da lokasyona yigilmanin önüne geçerek ülke çesitliligini arttirmak”

Ardindan Erasmus Programi’na iliskin fikir ve izlenimlerini aktaran Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Erasmus’u çok özel imkân ve firsat olarak tanimlayarak, “Yurt disina bir misyonla gidiyorsunuz ve bu misyon aslinda geri geldiginizde sizden birtakim seylerin beklendigini gösteriyor. Tabii keyifli oldugu kadar zorluklari da olan bir atmosferde bulunuyorsunuz. Bu anlamda ögrenciyi uygun yere dogru zamanda göndermek gerekiyor. Bizler bu süreçle ilgili yasanan sorunlarin çözüme kavusturulmasini hizli bir sekilde saglayacagiz. Daha bilinçli ve daha nitelikli ögrencilerin bu programdan istifade etmesini ve de ayni ülke ya da lokasyona yigilmanin önüne geçerek ülke çesitliligini arttirmayi hedefliyoruz. Ögrencinin, oraya yasamini sürdürebilecek bir birikimle gitmesi gerekiyor, örnegin dil bilmek bu noktada büyük önem arz ediyor. Ikincisi ise bu süreçte ögrencinin alan uyumu öne çikiyor yani farkli bir alanda gidip o alanla ilgili derslere maruz kalmamali. Yasadiginiz olumlu tecrübeler önemli elbette ama özellikle olumsuz tecrübeleriniz bizler için çok degerli çünkü iyilestirilmesi gereken noktalarda bu tecrübeler bizlere yol gösterecektir. O yüzden sizlerden istedigimiz; geriye gerçekçi bir raporla dönmeniz. Elbette sorunlar olacak ancak önemli olan nokta; bu sikintilara ragmen gittiginiz ülkeden karakterinizin güçlendigi, ufkunuzun genisledigi ve iradenizin daha da billurlastigi bir donanimla geriye dönmeniz ve bu deneyimi, hayatinizin geri kalanini yeniden tanzim edeceginiz bir süreç olarak görmeniz” degerlendirmesinde bulundu.

“Sizlerden yasadiginiz süreci dogru yöneterek arkadaslarinizi da Erasmus için tesvik edip cesaretlendirmenizi bekliyoruz”

OMÜ’nün Erasmus sisteminin gelistirilmesi için ögrencilerin geri dönüslerinin çok önemli oldugunu kaydeden Rektör Ünal, devaminda “Bu çerçevede sistemin iyilestirilmesi adina önerilerinizi bekliyoruz zira bu husus çok önemli. Yani sira da geleceginiz için kendi adiniza birtakim kararlar almis olmaniz gerekiyor. Eger bunlar hakkinda fikir ve planlariniz yoksa bu süreç bir seyahate dönmüs demektir. Kisacasi bu süreci dogru bir sekilde yöneterek bütün birikim ve deneyimizle arkadaslarinizi da Erasmus için tesvik edip cesaretlendirmenizi bekliyoruz. Süreçte sizlerle yine görüsecegiz ve her zaman destegimizi sunacagiz. Insallah güzel haberleriniz alacagiz” sözlerine yer verdi.

OMÜ AKM’de Erasmus bilgilendirme stantlari kuruldu

Programda Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Ismail Yaman, Erasmus Günleri dolayisiyla OMÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKM) bilgilendirme için stantlar kuruldugu belirterek ögrencileri AKM’ye beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA