Özgürlük Mahallesinde Yapimi Devam Eden Parktaki Donatilar Tahrip Edildi

Akdeniz Belediyesinin, Özgürlük Mahallesinde toplam 9,5 dönüm büyüklügündeki araziye kurdugu parktaki yapi ve donatilara zarar verilip tahrip edildigi bildirildi. Belediye Baskani Mustafa Gültak, mahalle sakinlerine seslenerek, "Biz yeniden yapariz ama her seferinde kirilip dökülürse bu milli serveti ortadan kaldirmak olur. Lütfen bu hizmetlere sahip çikin" dedi.

Özgürlük Mahallesinde Yapimi Devam Eden Parktaki Donatilar Tahrip Edildi
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, ilçe sinirlari içerisinde bulunan Özgürlük Mahallesindeki TCDD’den kiraladigi devasa bir alanda, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’in de katki ve destegiyle kazandirilan park ve yesil alan zarar verilip, tahrip edildi. Akdeniz Belediyesine bagli ekipler, park ve çevresinde çalismalarini hiz kesmeden sürdürürken, parkin etrafindaki yollarin da asfalt çalismasi basladi.



"Bundan sonra sular birikmeyecek"

Konuyla ilgili açiklama yapan Baskan Mustafa Gültak, "Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanimizin destekleri ile 9 dönümün üzerinde çok güzel bir park alanini buraya kazandirdik. Belediyemize bagli ekipler de bu sokakta kaldirim çalismasi yaptilar. Asfalti da dösendi. Yagmur suyu noktasinda ve altyapi konusunda hep sular birikiyordu. Arkadaslar ona göre de bir sistem yapmislar. Artik bundan sonra sular da birikmeyecek" diye konustu.



"Bu milli servettir"

Mahalle sakinlerinden parka sahip çikmalarini isteyen Baskan Gültak, "Özgürlük Mahallesi sakinlerinden, muhtarimizdan ve tüm vatandaslardan benim bir istegim olacak. Buradaki teli görüyorsunuz. Bunlar tamamen kirilmis. Içeride lavabolar, mescitler var. Tüm camlari kirilmis. Bu milli servettir. Biz bunlari sizler için bu mahalle için yapiyoruz. Özgürlük Mahallesinde oturan kardeslerimize ve özellikle de hanimefendilere sesleniyorum; lütfen buralara sahip çikin" seklinde konustu.



"Bunlar kalici hizmetlerdir"

Gültak, ellerinden geldigi kadar yenileme çalismalarini yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Biz yeniden yapariz ama her seferinde kirilip dökülürse bu milli serveti ortadan kaldirmak olur. Üst üste kirildiginda her zaman da yapamayabiliriz. Bu hizmetler kalici hizmetlerdir. Sonuçta buralari siz kullaniyorsunuz. Lütfen sahip çikin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA