Memur-Sen, Sendikali Ile Sendikasiz Arasindaki Makasi Açacak Teklifler Sunacak

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, "Bundan sonra sendikali ile sendikasizin arasindaki makasi açacak sekilde teklifler getirecegiz. Isçi sendikaciliginda bu sistemi hissettirecegiz." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gümüshane'ye gelen Yalçin, Vali Kamuran Tasbilek ile Belediye Baskani Ercan Çimen'i makamlarinda ziyaret etti.

Daha sonra Sema Dogan Yasam Alani'nda düzenlenen Il Divan Toplantisina katilan Yalçin, sendika olarak ilk andan toplu sözlesme hakki aldiklari döneme kadar çok ciddi emek ve gayret verdiklerini söyledi.

Yalçin, son toplu sözlesme ile önemli kazanimlarin elde edildigine isaret ederek, "Bundan önceki süreçte toplu görüsmede yetkisiz ve etkisiz memur sendikalarinin yaptirimi olmamasi nedeniyle masaya bos gidilip bos gelindigi zeminlerden toplu sözlesme hakkini almamiz ile beraber masanin bir anlami oldu. Bununla beraber olusturdugumuz yelpaze ile her geçen gün büyüdü ve suan 350 kazanimin altinda Memur-Sen olarak imzamiz var." diye konustu.

Memur-Sen ile memur sendikaciliginin büyük bir seviye kazandigina isaret eden Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Önümüzde almamiz gereken çok fazla mesafe var. Bizim memur sendikaciligi olarak yaptigimiz isin degerinin olmadigina iliskin tartismalari destekleyen ve kuvvetlendiren sey, aldigimiz kazanimin, yetkili sendikanin üyesinin yaninda diger sendika üyelerine de sendika üyesi olamayana da herkese dagitilan ama alin terinin, emek hakkinin asla gözetilmedigi bir degersiz zeminimizin olmasiydi. Yetkili ile yetkisizi, sendikali ile sendikasizi bir tutan, yapanin da yatanin da beraber degerlendirildigi adaletsiz bir zemin var. Biz bütün toplantida sunu söyledik, sendikali ile sendikasiz arasinda makas olmali. Bu toplu sözlesmede sükürler olsun ki bu makasi önemli bir oranda koyduk. Artik sendikali ile sendikasiz arasinda 400 lira gibi bir fark var. Sendikali 2022 yili içerisinde 1600 lira fazla alacak. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren sendika üyesi olanlar bu farki alacak."

Yalçin, sendika olarak temel isteklerinin, artirimli ödeme kisminin sadece yetkili sendika üyelerinin almasini saglamak oldugunu kaydederek, sunlari söyledi:

"Para sendikanin kasanina degil, yetkili sendikalinin cebine gitsin istiyoruz. Biz yillarca bu mücadeleyi verdik ve vermeye de devam edecegiz. Fakat masada yüzde 1 baraji getirildi. Isçilerde yüzde 1 örgütlenme oranini geçemeyenler toplu sözlesme yapamiyor. Önce sendika oldugunu ispat etmen gerekiyor. Yeni toplu sözlesmede memur sendikaciligina da bu kurali getirerek bir düzenleme getirttik. Ocaktan itibaren baslayacak bu kural ile 15 Ocak'taki maaslarda yüzde 1 barajini geçemeyenlerde 135 lira asagiya inmis olacak."

Sendikalilarin olusturdugu güç ile masada yer aldiklarini dile getiren Yalçin, "Toplu sözlesme ikramiyesi olarak 350 lira alinmasi için anlasmistik. Ama biz bu teklifi degistiriyoruz. Biz sadece sendikalilara istiyoruz. 100 lira üzerine koyarak bu maddeyi geçelim istiyoruz. Bu madde ile sendikali kisiye 265 lira ilave etmis olduk. Sendikalinin maasina 2 puan ilave gelerek 28’den 30 puana çikartiyoruz. Bu yüzden örgütümüzü her geçen gün büyütecegiz. Bundan sonra sendikali ile sendikasizin arasindaki makasi açacak sekilde teklifler getirecegiz. Isçi sendikaciliginda bu sistemi hissettirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

???????

Kaynak: AA