Tasimali Sistemdeki 3 Bin Ögrencinin Yemegi Bu Mutfaktan Çikiyor

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesindeki Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan mutfakta, tasimali sistemle egitim gören 3 bin ögrenciye haftanin 5 günü 3 çesit yemek pisiriliyor.

Tasimali Sistemdeki 3 Bin Ögrencinin Yemegi Bu Mutfaktan Çikiyor
Okul, Yiyecek Içecek Bölümü’nde egitim gören ögrencilerin de üretime katildiklari süre boyunca ücret alabilecekleri mutfagin açilmasiyla birlikte usta asçilarin maharetli elleriyle yaptiklari birbirinden leziz yemeklerin üretildigi bir fabrikaya dönüstü.

Elbistan Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde modern ve hijyen sartlarinin en üst seviyede tutuldugu mutfak, ilçedeki tasimali sistemle egitim gören ögrenciler için yemek üretimine basladi.

Elbistan Ilçe Milli Egitim Müdürü Kürsat Bayazit, Sube Müdürleri Alparslan Ceran ve Mehmet Yilmaz’in büyük çabasiyla açilan mutfakla bölgede bir ilke imza atilmis oldu. Çogunlugu usta asçilardan olusan 11 personelin ve 1 de diyetisyenin görev yaptigi mutfakta, kalite ve hijyenden ödün verilmeden her gün üç çesitten olusan 3 bin kisilik yemek hazirlaniyor. Soguk hava deposundan firinina ve diger teknik aksama kadar her seyin düsünüldügü mutfakla birlikte adeta fabrikaya dönen okulun Yiyecek Içecek Hizmetleri Bölümü’nde egitim gören ögrenciler, meslek hayatina da hazirlaniyor. Mutfakta usta asçilarla birlikte uygulamali egitim gören ögrenciler, hem beceri kazanacaklar hem de kazanç elde edebilecekler. Böylece, egitimlerinin sonunda sektörün talep ettigi kalifiye personel profiline ulasmis olacaklar. Mutfakta pisen yemekler için ise thermobox sistemi kullaniliyor. Belirli program dahilinde, ögrencilerin beslenme düzeyleri göz önünde bulundurularak pisirilen yemekler, thermobox sistemi sayesinde saglikli, daha güvenli ve daha sicak bir sekilde ögrencilere ulastiriliyor.

Elbistan Kaymakami Özkan Demir, tasimali egitim alan ögrencilerin kaliteli ve saglikli yemege yine devletin bir kurumunun eliyle ulasmasinin hedeflendigi mutfak projesini yerinde görmek amaciyla Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Demir, Ilçe Milli Egitim Müdürü Kürsat Bayazit ve Sube Müdürü Mehmet Yilmaz’la birlikte mutfagi dolasarak okul müdürü Faruk Dogan’dan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Kaymakam Demir, okul bünyesinde faaliyete geçen mutfagi örnek bir çalisma olarak gördüklerini söyledi.



Çalismayla ilçedeki tasimali egitim ögrencilerinin yemek ihtiyacinin karsilandigini ifade eden Kaymakam Demir, mutfaktaki hijyen ve diger saglik kriterlerinin de en üst seviyede tutuldugunu görmekten dolayi memnuniyetini dile getirdi.

Mutfaktaki yemek üretiminin, her asamasinda ciddi sekilde kontrolden geçtigine vurgu yapan Elbistan Kaymakami Özkan Demir, “34 merkezimizdeki yaklasik 3 bin ögrencimize haftada 5 gün üç çesit sicak yemek ulastiriliyor” dedi.

Gida üretiminin özellikle de çocuklar söz konusu oldugunda büyük bir organizasyon ve sorumluluk gerektigine isaret eden Kaymakam Demir, okul müdürü Faruk Dogan’a da bu yöndeki hassasiyeti tesekkür etti.

Kaymakam Demir, “Okulumuzda hummali bir çalisma var. Milli Egitim Müdürlügümüzün katkilari ve okul müdürümüz Faruk Dogan’in tecrübesi ve gayreti ile güzel çalismalara imza atiliyor. Biz de bunlari görmekten dolayi memnun oluyoruz. Yemekhanemiz çok örnek bir çalisma. Sayin müdürümüz yogun emek gerektirecek ve parmakla gösterilecek bir projeye imza atmis. Sayin müdürümüzü tebrik ediyorum. Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzü de bu anlamda kutluyorum. Okulumuz her anlamda ayaga kalkan örnek okullarimizdan bir tanesi olacak” ifadelerini kullandi.

Elbistan Kaymakami Özkan Demir, mutfakta pisen yemeklerle ilgili de usta asçilardan bilgi aldiktan sonra okuldaki dis cephe ve çevre düzenlemesi çalismalarini inceledi.
Kaynak: İHA