Putin Açiklamasi 'Birçok Farkli Zorlugumuz Var Ancak Asil Düsmanimiz Milyonlarca Vatandasin Düsük Gelirleri'

Rusya Devlet Baskani Vladimir seçimlerin ardindan ilk Duma toplantisinda Rus halkinin yoksulluguna ve düsük gelirine dikkat çekerek, "Birçok farkli zorlugumuz var ancak asil düsmanimiz milyonlarca vatandasin düsük gelirleri" dedi.

Putin Açiklamasi 'Birçok Farkli Zorlugumuz Var Ancak Asil Düsmanimiz Milyonlarca Vatandasin Düsük Gelirleri'
Rusya’da 17-19 Eylül’de parlamentonun alt kanadi Duma seçimlerinin düzenlenmesinin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, milletvekilleri ile Kremlin Sarayi’ndaki George Salonunda bir araya geldi. Açilis konusmasi için milletvekillerinin karsisina çikan Putin, 450 milletvekilinden 218’inin ilk kez seçildigine isaret ederek, meclisin sorumluluklarindan bahsetti. Tüm partilerin milletvekillerine seslenen Putin, "Bölgelerinizde bireyleri ve topluluklari temsil ediyorsunuz. Her fraksiyonun kendi parti programi vardir. Ancak hepinizin Rusya’nin daha iyi gelisimi, yeni anayasamizin güçlenmesi ve ülkemizin degerlerini güçlendirmek konusunda birleseceginizden eminim. Elbette ki bu ülkemizin ve halkinizin refah seviyesini yükseltmek adinadir" dedi.



"ASIL DÜSMANIMIZ DÜSÜK GELIR"

Konusmasinin devaminda korona virüsle mücadele basta olmak üzere sosyal konulara dikkat çeken Putin, ülkedeki düsük gelire de deginerek, asgari ücretin 12 bin 792 ruble (bin 610 Türk lirasi) oldugu ülkede düsük gelirin halkin refahini olumsuz etkiledigini aktardi. Putin, "Ülkemizin ve dolayisiyla hepimizin ortak ve çesitli sorunlari var. Bunu tekrar ediyorum. Istikrarli kalkinmaya, demografik gelecege yönelik bir tehdit olan asil düsmanimiz vatandaslarimizin, milyonlarca insanimizin düsük geliridir. Vatandaslarin gelirini arttirmak, ülkenin tüm bölgelerinde istihdam olusturmak, ekonomiyi daha da büyütmek, yüksek teknoloji endüstrilerini desteklemek ve küçük isletmelerin gelisimini hala kisitlayan engelleri kaldirmak temel görevimizdir" dedi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA