Karisini 38 Yerinden Biçaklayan Kocaya 18 Yil Hapis

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde bosanmak istedigi için karisini 38 yerinden biçaklayan kocaya indirimsiz 18 yil hapis cezasi verildi.



Karsiyaka ilçesinde yasayan Burak Kinci, 3 Kasim 2020’de, bosanma davasi açan esi Aycan Kinci’yi (23) konusmak için 1717 Sokak’ta bulunan dönerciye davet etti. Burada bulusan çiftten Aycan Kinci, kocasi Burak Kinci’nin barisma teklifini kabul etmedi. Öfkelenen koca, cebinden çikardigi biçakla 2 çocugunun annesini 38 yerinden biçakladi. Agir yaralanan genç kadin, Çigli Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedaviye alindi. Gözaltina alinan Burak Kinci ise sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Karsiyaka Cumhuriyet Savciligi, Burak Kinci hakkinda ’esi kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan iddianame hazirladi. Iddianamede, Burak Kinci’nin olay günü konusmak için bir dönerciye davet ettigi Aycan Kinci’ya barismak istedigini söyledigi, "Henüz dönmek için erken" cevabini alinca da cebinden çikardigi biçagi defalarca sapladigi anlatildi. Geçen 14 Eylül’de görülen son celsede savci mütalaasini açikladi.

Savci, sanik Kinci için ese karsi kasten adam öldürmeye tesebbüs suçundan 20 yila kadar hapis cezasi istedi. Suç kastinin yogunlugu, meydana gelen zarar ve yaralarin niteligi dikkate alinarak alt sinirdan uzaklasilmak suretiyle cezalandirilmasina karar verilmesi ve sanigin tutukluluk halinin devami istegi de mütalaada yer aldi.

Indirim yok

Dosyanin karar durusmasi bugün Karsiyaka 2. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu sanik Kinci durusmaya SEGBIS ile katilirken, Aycan Kinci ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu. Durusmada son sözü sorulan sanik Burak Kinci, son sözün mahkemeye ait oldugunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanik Burak Kinci’yi, esini kasten öldürmeye tesebbüs suçunu isledigi gerekçesiyle indirim uygulamadan 18 yil hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: İHA