SMO Içerisindeki 5 Grup 'Devrimciler Hareketi' Çatisi Altinda Birlesti

Suriye Milli Ordusu (SMO) içerisindeki büyük gruplarin katilimi ile olusturulan AZM Operasyon Odasi üyesi 5 grup, Türkmen Komutan Fehim Isa liderliginde “Devrimciler Hareketi” çatisi altinda birlesti.

SMO Içerisindeki 5 Grup 'Devrimciler Hareketi' Çatisi Altinda Birlesti
Suriye Milli Ordusu (SMO) içerisindeki büyük gruplarin katilimi ile olusturulan AZM Operasyon Odasi üyesi 5 grup, “Devrimciler Hareketi” çatisi altinda birlesti. Birlesen gruplar genel komutanlik için oybirligi ile Türkmen Komutan Fehim Isa’yi seçtiler. Devrimciler Hareketi içerisinde yer alan gruplar ise, Feylak-üs Sam, Sultan Murad Tümeni, I.Tümen (Kuzey Tugayi, 9.Tümen, 112.Tugay), Muntasir Billah Tümeni ve Suvvar-i Sam oldu.

“Suriye Devrimi için önemli bir adim gerçeklestirdik”

Isa yaptigi açiklamada, “Suriye Devrimi için önemli bir adim gerçeklestirdik. Hatirlayacaksiniz kisa bir süre önce Suriye Milli Ordusu içerisindeki gruplarin kahir ekseriyetinin katilimi ile AZM Operasyon Odasi’ni kurmustuk. Bugün AZM Operasyon Odasi bünyesindeki bes Suriye Milli Ordusu Grubu olarak ’Devrimciler Hareketi’ adi altinda birlesme karari aldik. Hem zalim Esed Rejimi ile hem de terör örgütleri ile mücadelemize daha güçlü bir sekilde yilmadan, yikilmadan devam edecegiz. Zafer inananlarindir” diye konustu.

Kaynak: İHA