Japonya Merkez Bankasi, Kisida Hükümetinde 'Agresif Para Politikalarini' Sürdürecek

Japonya Merkez Bankasi Baskani Kuroda: 'Yüzde 2 fiyat istikrari hedefine bir an önce ulasilmasi için politikalarimizi koruyacagiz'.

Japonya Merkez Bankasi (BoJ) Baskani Kuroda Haruhiko, hafta basinda basbakanligi üstlenmesi beklenen Kisida Fumio hükümetinde, BoJ'un "agresif para politikalarini" koruyacagini söyledi.

BoJ Baskani Kuroda, Avrupa Merkez Bankasi'nin (ECB) ev sahipliginde video konferans yöntemiyle gerçeklestirilen çevrim içi forumda, Japonya ekonomisine yönelik görüslerini paylasti.

Kuroda, Japonya ekonomisinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini öncesi döneme bu yil sonu ya da 2022 baslarinda geri dönebilecegi tahmininde bulundu.

Kuroda, "Yeni hükümet, yeni kabine düzenleyici dahil hangi tür mali politikalari takip ederse, BoJ olarak, yüzde 2 fiyat istikrari hedefine bir an önce ulasilmasi için agresif parasal politikalarimizi koruyacagiz." dedi.

"Direktiflerimiz bu yönde ve degismesi muhtemel degil" diyen Kuroda, BoJ ve hükümetin hem kendi rollerini korumalari hem de is birligi yapmalarinin faydalarina dikkati çekti.

Kuroda, "BoJ düsük faiz oranlarini kontrol altinda tutarken, Japon hükümeti harcamalarini büyük ölçüde genisletti. Bunun sonucunda bazi pozitif sinerji etkileri ya da karma etkileri olabiliyor." dedi.

???????Kisida, 4 Ekim'de, Liberal Demokrat Parti (LDP) ve koalisyon ortagi Komeito'nun hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi (Suugiin) oturumunda, Japonya'nin yeni basbakani ilan edilecek.
Kaynak: AA