Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir'den 2020 Değerlendirmesi

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, geçen yıl yapılan belediye çalışmalarını değerlendirdi.

Kocaispir, yazılı açıklamasında ilçe genelinde 121 bin 663 ton sıcak asfalt, 71 bin 394 ton yol ve zemin iyileştirme çalışması, 23 bin 750 metrekare kilit parke döşemesi yapıldığını belirtti.

Geçen yıl mevcut parklara 10 yeni parkın daha eklendiğini ifade eden Kocaispir, ters ev, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, gençlik merkezi ile 2 spor salonu inşaatının devam ettiğini vurgulandı.

İnsan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Kocaispir, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 690 engelli bireye tekerlekli sandalye ve akülü sandalye yardımı yaparken, aşevinden her gün 2 bin 511 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırıldı. 61 bin 116 aileye ise gıda kolisi desteği sağlandı. 4 bin 871 muhtelif ihtiyaç yardımı yapıldı. 'Hoş geldin bebek' uygulamasıyla 2 bin 904 bebeğin ailesi ziyaret edilirken, çocuklara 11 bin 543 oyuncak dağıtıldı."

Kocaispir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dezenfeksiyon, ilaçlama ve temizlik çalışmaları yaptıklarını, tamamen kendi imkanlarıyla 1 milyon 407 bin hijyenik maske üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Eğitime destek ve spor faaliyetleri hakkında bilgi veren Kocaispir, şunları belirtti:

"Çocukların eğitimlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için 83 okulun bakım ve onarımını yaptık, 2 bin 754 öğrenciyi sınavlara hazırlık setleriyle buluşturduk. Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü, badminton il turnuvası ve veteranlar Türkiye şampiyonasında birinci oldu, bayan voleybol takımı da üçüncülüğü elde etti. Belediyenin çeşitli kurslarında 9 branşta 2 bin 500 gence spor eğitimi verildi."​​​​​​​​​​​​​​

Kaynak: AA