İşte TOKİ ucuz ev satışları başvuru ve kura tarihleri...

TOKİ ucuz ev satışlarını sürdürüyor. Alt ve orta gelir grubunu ev sahibi yapabilmek için sürekli yeni projeleri hayata geçiren TOKİ, halihazırdaki projelerindeki evlerin satışlarını da sürdürüyor.

İşte TOKİ ucuz ev satışları başvuru ve kura tarihleri...
İşte TOKİ ucuz ev satışları başvuru ve kura tarihleri...
Piyasa koşullarının çok altında fiyatlarla alt ve orta gelir grubuna sunulan evler 2+1, 3+1 seçeneklerine sahip. TOKİ yıl sonuna kadar 10 ilde ucuz ev satışlarına devam edecek. Evlerin fiyatları metrekarelerine ve özelliklerine göre değişiyor. En ucuz ev 1101 bin TL'den başlıyor. Peki, TOKİ ucuz konut başvuruları nasıl yapılır? TOKİ alt ve orta gelir grubu evleri için başvuru şartları neler? İşte TOKİ tarafından satışı devam eden ucuz konutların bulunduğu iller ile başvuru ve kura tarihleri..

TOKİ alt ve orta gelir grubu için ev satışlarını sürdürüyor. Birçok ilde çalışmalar devam ederken, birçok projede anahtar teslim aşamasına gelindi. TOKİ, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, 10 ilde 110 bin TL'den başlayan ucuz ev satışlarını da sürdürüyor. Kura esası ile yapılacak satışlar için başvuru ve kura tarihleri belli oldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kampanyada en çok merak edilen soruların başında, başvuru şekli ve şartları geliyor. Peki, TOKİ alt ve orta gelir grubu evleri için başvuru şartları neler? TOKİ evleri başvurusu nasıl yapılır? 10 ilde 110 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak olan TOKİ evleri ile ilgili tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

TOKİ ALT GELİR GRUBU EVLERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ'nin alt gelir grubu projelerine başvurabilmek için belli şartlar aranıyor. O şartlar TOKİ'nin sitesinde detayları ile yer alıyor.

TOKİ alt gelir grubu evleri için başvuru şartları şöyle:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,

3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç),

5. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net ₺5.500 olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ₺5.500 olması gerekmektedir. İstanbul ilinde gelir şartı ₺6.000 olarak uygulanmaktadır.),

7. Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar, konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru sahipleri,

Kimlik Fotokopisi,

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları 'Hak Sahipliği Belgesi'

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),

Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edeceklerdir.

TOKİ 10 İLDE UCUZ KONUT SATIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Toplu Konut İdaresi TOKİ'nin 10 ilde alt ve orta gelir grubu için ürettiği yüzlerce konutun satışı devam ediyor.

Konutların bulunduğu iller ise, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Giresun, Sivas, Tokat, Van ve Zonguldak olarak öne çıkıyor.

TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde iken fiyatlar ise 110 bin TL'den başlıyor.

Çeşitli katlarda yer alan konutların metre kareleri ise 100 ile 150 m2 arasında.

İŞTE İL İL TOKİ UCUZ EV SATIŞLARI

Ankara 155 konuttan 35'inin satışı devam ediyor.

Mamak Gülseren Mahallesi 1 ve 2. etaptaki daireler 3+1, 4+1 şeklinde ve 260 ile 360 bin TL arasında fiyatla satılıyor. Son başvuru tarihi 31.12.2020.

Balıkesir 376 konutun satışı devam ediyor.

Manyas ilçesindeki konutlar 2+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 135 bin TL'den başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıkıyor. Kura tarihi 15.09.2020.

Bursa 60 konutun satışı devam ediyor.

Gemlik ilçesindeki konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 221 bin TL'den başlayıp 340 bin TL'ye kadar çıkıyor. Kura tarihi 26.10.2020.

Giresun 228 adet konutun satışı devam ediyor.

Bulancak ilçesindeki konutlar 3+1 ve 4+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 222 bin TL'den başlayıp 400 bin TL'ye kadar çıkıyor. Kura tarihi 30.09.2020.

Zonguldak 269 adet konutun satışı devam ediyor.

Üzülmez TTK Lojmanları 1. Etaptaki konutlar 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 110 bin TL'den başlayıp 320 bin TL'ye kadar çıkıyor. Kura tarihi 24.09.2020.

Çorum 69 konuttan 30'unun satışı devam ediyor.

Boğazkale ilçesindeki konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 117 bin TL'den başlayıp 188 bin TL'ye kadar çıkıyor. Son başvuru tarihi 31.12.2020.

Denizli 123 konuttan 90'ının satışı devam ediyor.

Çardak ilçesindeki konutlar 3+1 şeklinde iken fiyat aralığı ise 208 bin TL ile 255 bin TL arasında değişiyor. Son başvuru tarihi 31.12.2020.

Sivas 14 konuttan 8'inin satışı devam ediyor.

Yeni Mahalle'deki konutlar 2+1 şeklinde satışa sunulurken fiyat aralığı ise 146 bin TL ile 160 bin TL arasında. Konutların satış kategorisi ise 'Engelli' olarak belirtilmiş. Son başvuru tarihi 30.09.2020

Tokat 41 konuttan 18'inin satışı devam ediyor.

Dedeli Mahallesi'ndeki konutlar 2+1 şeklinde satışa sunulurken fiyat aralığı ise 165 bin TL ile 171 bin TL arasında. Konutların satış kategorisi ise 'Engelli' olarak belirtilmiş. Son başvuru tarihi 31.12.2020

Van 96 adet iş yerinin satışı devam ediyor.

Erciş ilçesindeki dükkan ve ofisler 50 ile 150 m2 arasında satışa sunuluyor. Son başvuru tarihi 31.12.2020