SGK'dan uyarı! 26 Ağustos'a kadar bildirmeyene ceza kapıda!

Sosyal Güvenlik Kurumu, 26 Ağustos'a kadar meslek kodu girilmesinin zorunlu olduğunu, aksi takdirde ceza ödeneceğini duyurdu.

SGK'dan uyarı! 26 Ağustos'a kadar bildirmeyene ceza kapıda!
SGK'dan uyarı! 26 Ağustos'a kadar bildirmeyene ceza kapıda!
İşverenler 26 Ağustos'a kadar verecekleri beyannamelerinde çalışanlarının meslek kodunu da doğru girmekle sorumlu olacak. 

Her meslek için asgari ücret üzerinden prim ödenmesinin önüne geçilmek istenen bu değişikliğe uymayan işverenlere her çalışan için ceza ödenecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu da, konuyla ilgili bir uyarı yayınladı. SGK'nın uyarısında, 15 Temmuz 2016 tarih 6728 sayılı Kanunla, muhtasar ve prim hizmet beyannameleri için yeni bir düzenleme yapıldığı belirtildi.

Uyarı yazısında şöyle denildi:

'Türkiye genelinde muhtasar ve prim hizmet beyannamesi uygulamasına 01.07.2020 tarihinden itibaren geçilmiş olup, bu döneme ilişkin bildirimlerin 26.08.2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan bildirimlerde sigortalıların meslek adı ve kodu bilgilerinin gerçeğe aykırı bildirdiği tespit edilen işyerleri için, aylık asgari ücreti geçmemek üzere, meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır. Bu çerçevede yapılacak olan bildirimlerde yukarıda bahsi geçen hususların dikkate alınması işverenlerimize önemle duyurulur.'