Instagram kullanıcıları dikkat! Bu sayfalardan sakın sipariş vermeyin!

Instagram sayfalarında boy gösteren pek çok dolandırıcı vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Şimdi de orjinal parfümlerin tester'ını sattıklarını iddia eden dolandırıcılar gerçeği ile ayırt edilmesi zor parfümleri uygun fiyatlarla satışa sunuyor.

Instagram kullanıcıları dikkat! Bu sayfalardan sakın sipariş vermeyin!
Instagram kullanıcıları dikkat! Bu sayfalardan sakın sipariş vermeyin!
Instagram kullanıcılarının karşısına reklamlarla ve önerilerle çıkan bu sayfalar vatandaşlara hem sahte pafüm yolluyor hem de çoğunlukla hatalı, kırık ya da boş şişe olarak ürün yolluyor.

Instagram'da 29 binden fazla takipçisi olan 'parfumm_arya' ve yine 27 binden fazla takipçisi olan 'parfumhanesi' adlı sayfalar hatalı bir ürün yolladıklarında vatandaşlara hiçbir cevap vermeyerek anında engelleyip siliyor ve kendilerine ulaşılmasına engel oluyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir genç kadın, Instagram'da karşısına çıkan reklam üzerine bu iki sayfadan kendisi için birden fazla parfüm siparişi veriyor. Sipariş verirken, bir sorun olursa değişim yapıp yapamayacaklarını soruyor ve karşılığında olumlu cevap alıyor.

Genç kadın sipariş kendisine kargo ile ulaştıktan sonra ise tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Kargoyu açtığında ürünlerin orjinal parfümlerin tester'ı olmadığını taklit olduğunu anlıyor, üzerine bir de bazı parfümlerin hatalı, kırık ve içi boş bir şişe olarak geldiğini görünce; bu sayfalara iade veya değişim talebinde bulunuyor. Fakat dolandırıcı bu hesaplar, genç kadını anında engelleyip, siliyor.

Yapılan incelemede Instagram'da bunun gibi orjinal parfümlerin tester'ını sattıklarını iddia eden pek çok sayfa var. Pek çok tüketici aynı mağduriyetleri yaşıyor.

SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİN
Bu durumlarla karşılaşan vatadandaşların hiç vakit kaybetmeden elinde tüm yazışmaları ve delilleri de saklayarak savcılığa şikayette bulunması gerekiyor. Savcılığa gidemeyen vatandaşlar; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİMER)'nın sitesinden de şikayetlerini oluşturabilirler.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri dolandırıcı hesapların sahiplerine ulaşmak için iz sürüyor.