İşte Tuna 1 ve Kıyıköy'ün konumuyla ilgili tüm bilinmeyenler!

Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı sondaj faaliyetlerinin sonucunda Tuna 1 kuyusu ve Kıyıköy'de hidrokarbon doğalgaz rezervi bulunduğu açıklandı. Peki bahsi geçen Tuna 1 ve Kıyıköy nerede?

İşte Tuna 1 ve Kıyıköy'ün konumuyla ilgili tüm bilinmeyenler!
İşte Tuna 1 ve Kıyıköy'ün konumuyla ilgili tüm bilinmeyenler!
Fatih Sondaj Gemisi, 15 Temmuz tarihinden bu yana Tuna-1 adı verilen bölgede ve Kıyıköy'de sondaj faaliyetini sürdürüyor. Fatih sismik araştırma gemimiz, haziran ayında Karadeniz'de arama faaliyetlerine başladı.Karadeniz'e komşu ülkelerden olan Romanya, Tuna blokunda yıllardır doğalgaz çıkarıyor. Romanya'nın neredeyse doğalgaz gelirlerinin tamamı buradan karşılanıyor. Tuna bloku; Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın deniz yetki alanlarının birleştiği noktada yer alıyor. Peki, Tuna-1 ve Kıyıköy nerede? İşte Tuna 1 bölgesi ve Kıyıköy'ün konumuyla ilgili detaylar...

İşte Tuna 1 ve Kıyıköy'ün konumuyla ilgili tüm bilinmeyenler!

TUNA-1 BÖLGESİ NEREDE?

Tuna-1 lokasyonu Karadeniz Ereğli açıklarında yer almaktadır. Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna-1, Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

KIYIKÖY NEREDE?

Kırklareli ili sınırları içinde ve Vize ilçesine bağlı olan Kıyıköy, doğal güzellikleriyle öne çıkmış bir sahil kasabasıdır.

Kıyıköy (Midye) Karadeniz'e egemen, kayalık bir zemin üzerinde bulunan Kıyıköy Beldesi, tabiat harikası iki doğal sit arasında bulunmaktadır. Kuzeyinde Pabuçdere, güneyinde Kazandere, salına salına akmakta ve Karadeniz'e dökülmektedir. Her ikisi de I. Derece doğal sit alanı olarak tescilli olan bu derelerde alabalık, sazan ve kefal balıkları avlanabilmekte, motorla ya da kayıkla gezinti yapılabilmektedir. Pabuçdere ile deniz arasında dar, uzun ve temiz bir kumsal bulunmakta ve burada yaz aylarında kamp kurulabilmektedir. Kıyıköy'de günübirlik kullanıma yönelik güzel balık lokantaları ile kafeler dışında konaklama olanakları da mevcuttur.