ABD Başkanı Trump'tan bir Erdoğan açıklaması daha!

Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci sınıf bir santranç oyuncusu olduğunu söylerek başkan adayı Joe Biden’ın Erdoğan gibi dünya liderleriyle başa çıkabilecek bir kapasitede olmadığını belirten Trump, Wisconsin eyaletinde katıldığı bir mitingte de aynı sözlerini tekrarladı.

ABD Başkanı Trump'tan bir Erdoğan açıklaması daha!
ABD Başkanı Trump'tan bir Erdoğan açıklaması daha!
3 Kasım'da ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi Amerikan siyaseti her yeni açıklamayla birlikte çalkalanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına bağlanarak Cumhurbaşkanı ;Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

ABD Başkanı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya çapında birinci sınıf santranç oyuncusu olduğunu ve yeni seçilecek olan başkanın Erdoğan gibi dünya lideriyle başa çıkacak zihinsel kapasitede olması gerektiğini belirtmişti.

Mitingte de söyledi

Erdoğan üzerinden Biden'ı yerden yere vuran Trump'tan konuya ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Wisconsin eyaletinde katıldığı bir etkinlikte konuşan ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözleri bir kez daha tekrarladı.

Trump burada yaptığı konuşmada 'Öğrendiğim bir şey var; Putin, Çin Devlet Başkanı Şi, Erdoğan... Onlar dünya standartlarında satranç oyuncuları. Böyle yabancı liderlerin bulunduğu bir dünyada, Joe Biden zihnen yetersiz' dedi.