Pentagon'dan Doğu Akdeniz tepkisi!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yunanistan ve Fransa'nın Doğu Akdeniz'de düzenlediği ortak askeri tatbikattan endişeli olduklarını duyurdu.

Pentagon'dan Doğu Akdeniz tepkisi!
Pentagon'dan Doğu Akdeniz tepkisi!
ABD Türkiye'nin müttefiki olduğunu nihayet hatırladı. Pentagon Yunanistan ve Fransa'nın Doğu Akdeniz'de düzenlediği ortak askeri tatbikata tepki gösterdi.

ENDİŞE DUYUYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulunan Yunanistan ve Fransa deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat düzenlemesinden endişe duyduklarını ifade etti.

Hoffman, bugün düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan ile Fransa’nın ortak tatbikatına ilişkin "Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden endişeli olduğumuz ortada" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Fransa'nın, NATO içinde ABD’nin son derece önemli müttefiki olduğunu vurgulayan Hoffman, gerilimin azalmasını istediklerini vurgulayarak açıklamasında "Onların işbirliğine devam ederek daha az elverişli koşullarda savaş gemilerini veya uçaklarını kullanma ihtiyacını öngörmeyen çözüm bulmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.