Berna Laçin Ayasofya'nın Camii olmasına karşı!

Bir çok kez provovakasyona varan paylaşımlarıyla gündeme gelen Berna Laçin bu kez de Ayasofya'nın ibadete açılmasına yaptığı yorumla gündemde.

Berna Laçin Ayasofya'nın Camii olmasına karşı!
Berna Laçin Ayasofya'nın Camii olmasına karşı!
Sosyal medyada paylaştığı provokasyona varan hükümet karşıtı paylaşımlarıyla gündeme gelen Berna Laçin bu kez de Ayasofya'nın ibadete açılmasına yaptığı yorum ile gündeme geldi. 

Danıştay'ın kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya'nın cami olarak ibadete açıldı. Türkiye'nin çoğunluğunu memnun eden karar beklendiği gibi muhalif kesimi rahatsız etti. 

Berna Laçin'de Ayasofya'nın ibadete açılmasını eleştirenler arasında yer aldı. 

Daha öncede bir çok kez İslam ve Müslümanlık ile ilgili ilginç yorumlar yapan Laçin, "10 adım ötede muhteşem Sultan Ahmet Camii varken, ibadet için, aslı kilise olan bir yapı tercih edilir mi sahiden? Ayasofya sanat eseri olarak muhteşemdir, Bizans ve Osmanlı’dan paha biçilmez eserlere ev sahipliği yapar. Cami deyince Selimiye, Sultan Ahmet, Kılıç Ali Paşa, Ulu Camii... Mimar Sinan Usta’ya sevgi ve sonsuz saygı ile... Bütün yaptığı camiler muhteşemdir. Benim en sık ziyaret ettiğim Kılıç Ali Paşa Camii’dir. Mimarisini Ayasofya’dan almıştır Koca Sinan. Edirne’de de Eski Cami’yi çok severim. Bir de Konya Beyşehir Eşref Paşa Camii çok özeldir." dedi. 

Oyuncunun paylaşımı bir çok kullanıcı tarafından samimiyetsiz bulundu. 

Elazığ depremini provoke etmişti!

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Elazığ depremi sonrası Berna Laçin tweet'leriyle gündeme oturmuştu. Onlarca kişinin canını kaybettiği büyük depremin ardından "Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi falan, depremden dolayı muafiyet alıyor" diye tweet atan Laçin'e tepkiler çığ gibi büyümüş, Twitter'da aleyhine büyük bir kampanya başlatılmıştı. Kullanıcılar, marka yüzü olduğu deterjan markasına, 'Bırak bulaşıklarımız kirli kalsın, sen bu zihniyeti temizle' diye çağrı yapmıştı.