Gözünü dört aç İstanbul! Böyle soyuluyorsun...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir skandalı daha ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı!nın yayınladığı genelgeye göre cerrahi maskelerin perakende satış fiyatında adedi, KDV dahil en fazla 1 lira olacaktı. Ancak Ekrem İmamoğlu maskeleri 3 katına satın alarak belediyenin israf etti.

Gözünü dört aç İstanbul! Böyle soyuluyorsun...
Gözünü dört aç İstanbul! Böyle soyuluyorsun...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na geldiği günden beri birçok skandala imza atan CHP'li Ekrem İmamoğlu, halkı kandırmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz ay cerrahi maskelerin perakende satış fiyatında adedinin KDV dahil en fazla 1 lira olabileceğini açıklamıştı. Ancak Ekrem İmamoğlu şaşırtan bir satın almaya imza attı. Devletin tavan fiyatı 1 lira olarak belirlediği maskeleri KDV hariç tanesi 2,89 liradan satın aldı. 

Bir yandan 'İSMEK'te her gün 10 bin adet maske dikip dağıtıyoruz' algısı yaratırken diğer yandan İBB şirketlerine ihale yoluyla maske satın alan Ekrem İmamoğlu, yine okları üzerine çekti.

Hani üretiyordunuz?
‘46 kalem koruyucu maske alımı' adı altında çıkılan ihalede 11 bin 45 kutuda tek kullanımlık steril maske de isteniyor. Aynı ihale kapsamında 2 bin adet de virüs koruma maskesinin temin edilmesi yüklenici firmadan talep ediliyor. Cerrahi ağız maskesi, yüz dezenfektanı da karşılanması istenen ürünler arasında yer alıyor. Maske üretiyoruz diyerek halkı kandıran İBB yönetiminin, tek kullanımlık maskeleri bile yandaş şirketlerden pazarlıkla alması şehrin yalan ve ucuz algı operasyonlarıyla yönetildiğini adeta ispat ediyor.

Gözünü dört aç İstanbul! Böyle soyuluyorsun...