Uzmanlar uyardı artçılar ne kadar sürecek?

Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem, Erzurum, Muş ve Erzincan illerinden de hissedildi. Prof. Dr. Süha Özden, Bingöl'de yaşanan depremi canlı yayında yorumladı.

Uzmanlar uyardı artçılar ne kadar sürecek?
Uzmanlar uyardı artçılar ne kadar sürecek?
Sabah'ta yer alan habere göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü önce 5,9 sonra ise 5,8 olarak duyurdu. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi. Saat 17.34'te de 4,5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem, Erzurum, Muş ve Erzincan illerinden de hissedildi. Prof. Dr. Süha Özden, Bingöl'de yaşanan depremi A Haber canlı yayınında yorumladı.

Prof.Dr. Özden'in konuşmasından satır başları;

Kuzey Anadolu fay hattı ile Doğu Anadolu Fay hattı ile birleştiği alan. Sonuçta Karlıova'da 2 fay birleşiyor.

Son dakika! Bingöl'deki deprem Kuzey Anadolu fay hattını tetikler mi? Süha Özden'den önemli açıklamalar | Video

ARTÇILAR SÜRECEK Mİ?

5.7 şiddetindeki depremin ardından mutlaka artçı depremler olacaktır. Bunları izleyeceğiz. Ne tarafa doğru ilerlediklerine bakacağız. Doğuya doğru mu Batıya doğru mu… Bu epeyce bir zaman sürecektir. Belki bir hafta, on gün boyunca...

A Haber canlı yayınına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oruç, Bingöl'de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,7 şiddetindeki deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez üssü Bingöl olan 5,7 büyüklüğündeki deprem, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Prof. Dr. Bülent Oruç'tan Bingöl Karlıova'daki depremle ilgili flaş açıklama: Depremin olduğu nokta... | Video

'ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR DEPREM AMA...'


A Haber canlı yayınına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oruç, 'Orta büyüklüğünde bir deprem sınıfına giriyor. büyük deprem olarak değerlendirilmesi için 5,9 ile 6,9 arasında olması gerekiyor. Hasar verici depremler ise 6,9 üzerindeki depremlerdir' dedi.

Oruç, '5,7 büyüklüğündeki deprem orta büyüklükteki bir depremdir ancak kötü yapı stoğu kullanılmış yapılarda hasarlara hatta ölümlere yol açtığı gözlendi.' şeklinde konuştu.

'AKTİF DEPREM BÖLGESİNDEYİZ'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oruç, A Haber canlı yayınında vatandaşlara uyarılarda da bulundu.

Oruç, 'Bu deprem Arabistan plakasının yine bizim Anadolu levhasını kuzeye doğru sıkıştırmasıyla ilgili gelişen fay sistemlerinin ortaya çıkardığı bir deprem. Aktif bir bölgede olduğumuzu her zaman söyledik. Aktif bölgenin deprem üretmesi kadar normal bir şey olamaz.' ifadelerini kullandı.