Şok fotoğraflar basına sızdı!

Karantinanın kaldırılmasını isteyenler ellerinde silahlarla sokağa indi, corona virüs isyanını bastırmak için helikopterler havalandı, Çin'den gelen fotoğraflar ise dünyayı çalkaladı.

Şok fotoğraflar basına sızdı!
Dünyayı kasıp kavuran corona virüs salgını bu sabah itibariyle 2 milyon 330 bini aşkın insana bulaşmış durumda. Can kaybının 160 bini geçtiği yeryüzünde neredeyse tüm ülkeler karantina uyguluyor.

Corona virüsten ölen Nijerya lideri Muhammed Buhari'nin Özel Kalem Müdürü Abba Kyari, Abuja'daki Gudu Mezarlığı'nda toprağa veriliyor. 24 Mart'tan bu yana tedavi gören Kyari'nin Almanya ve Mısır seyahatinin ardından Covid-19'a yakalandığı ortaya çıkmıştı.

3 milyon 722 bin testin 738 bininin pozitif sonuç verdiği ABD'de salgının merkez üssü, New York. Şehir, halihazırda 241 bin vakayla dünya ikincisi İspanya'nın bile 50 bin önünde. New York, bu hızla gitmesi halinde can kaybında da tüm ülkeleri geçecek.

Başkan Donald Trump taraftarları ise corona virüs önlemlerinin kaldırılması için gösterilerine devam ediyor. Can kayıplarını umursamayan Trump destekçilerinin ellerinde yine silahlar vardı. Michigan'da başlayan protestolar birçok eyalete yayılırken, ABD lideri valileri baskı altına alan tweetler atmayı sürdürüyor.

ABD Başkanı'na öfkeli bir grup ise, New York'taki Trump Uluslararası Hotel'in önünde protesto gösterisi düzenledi. Trump ve Pence'in ölümle eşdeğer olduğunu belirten pankartlar taşıyan grup, temsili üç cesedi otelin önüne bıraktı.

ABD'nin tatil merkezi Florida'da ise plajların yeniden açılmasıyla halk okyanus kenarına akın etti. Valinin uyarılarına rağmen sosyal mesafe kurallarına kimsenin uymadığı görüldü.

Güney Amerika ülkesi Şili'de Zapallar kasabasındaki belediyeye ait insansız hava aracı, yaşlılara ilaçlarını taşıyor. Şili, 9 bin 730 vakayla Güney Amerika'da Brezilya ve Peru'nun ardından corona virüsün en çok görüldüğü üçüncü ülke.

Türkiye'nin kalbi İstanbul'da ikinci kez hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağıyla, 16 milyon evlerine kapandı. İstanbul Boğazı'nda akşamüstü bir sükunet hakim, hiç trafik yok.

Meksikalı avukat Candelario Maldonado, Monterrey'deki karantina günlerinde Batman kostümü giyerek oğluna doğum günü pastası veriyor. Meksika'daki vakalar son 24 saatte 622 artışla 7 bin 497, can kaybı ise 104 artışla 650 oldu.

Şok fotoğraflar basına sızdı!

Wuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü'ne ait ait bir buzdolabında, koronavirüsün de bulunduğu 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği fotoğraf karesi 2018 yılında Çin Haber ajansı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldığı ve daha sonra silindiği ortaya çıktı.

Şok fotoğraflar basına sızdı!

İngiliz basını, insanlara geçen yarasa corona virüsü de dahil olmak üzere yaklaşık 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği buzdalaplarından birinin kapısının kırık olduğuna dikkat çekiyor.

Şok fotoğraflar basına sızdı!

Öte yandan haberde, ilk olarak devlete ait China Daily gazetesinde 2018 yılında yayınlanan fotoğrafların geçen ay Twitter'da yayınlanmasının ardından daha sonra silindiği ifade edildi.

Ayrıca, fotoğraflar silinmeden önce bir kullanıcının 'Mutfağımdaki buzdolabımda daha iyi mühürler gördüm' yorumunu yaptığı belirtildi.

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve destekçilerinin hafife aldığı corona virüs salgını, Brezilya'yı sıralamada 11. sıraya çıkarırken bir isyan dalgası patlak verdi.

Şok fotoğraflar basına sızdı!

'Tropik Trump' Bolsonaro taraftarlarının sokaklarda gösteri yaptığı sırada Rio de Janeiro'daki bir ıslahevindeki gençler ayaklandı.

Brezilya polisi ve Sosyo-eğitim Hareketleri Genel Teşkilatı'ndan yetkililer ıslahevine operasyon düzenledi.

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda, ağır silahlı askerleri taşıyan helikopterlerin havalandığı görülüyor.

Operasyonun ardından isyana karışan gençler tek tek yakalanıp bahçedeki duvarın dibine sıralandı.

Gözaltına alınan gençlerin hepsine kelepçe takılırken, bazıları birbirlerine kelepçelendi.

Brezilya lideri Bolsonaro, salgın sürerken sık sık halkla bir araya geldi ve sosyal mesafe kurallarını ihlal etti. 'Tropik Trump', kendisini eleştiren Sağlık Bakanı'nı ise bu hafta içinde görevden aldı.