Başkandan Evlerinden Çıkamayan Vatandaşlara Görüntülü Takip
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Covid 19’ genelgesi kapsamında evlerinden çıkamadıkları için Büyükşehir’den sosyal destek alan 65 yaş üstü vatandaşları zaman zaman cep telefonundan görüntülü arayıp, hem ihtiyaçları olup olmadığını soruyor, hem de onların hayır dualarını alıyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde eşiyle birlikte oturan ve Büyükşehir Belediyesi’nden sıcak yemek desteği alan 67 yaşındaki Rukiye Agin’i de cep telefonundan görüntülü arayan Başkan Aktaş, Rukiye teyzenin halini hatırını sordu. Büyükşehir’den bu dönemde sosyal destek alan vatandaşları zaman zaman kendisinin de aradığını belirten Başkan Aktaş, “Bu bir afettir, musibettir. İnşallah hep birlikte atlatacağız. Başka bir ihtiyacınız varsa çekinmeden bana da söyleyebilirsiniz” dedi.
Ayakları ağrıdığı için mutfakta ayakta duramadığını bu sebeple Büyükşehir’den sıcak yemek yardımı aldığını belirten Rukiye Teyze ise, “Başkanım sayenizde yemeğimizi de yiyoruz. Gelen elemanlarınız da çok iyi. Bana hep annecim, annecim diyerek davranıyorlar. Allah razı olsun. Ayağınıza taş değmesin, Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.
