Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor! WhatsApp grupları yasaklanacak mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle WhatsApp'da bazı düzenlenelerin yapılacağı söylentisi sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları "WhatsApp grupları yasaklanacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Peki WhatsApp'da bir düzenleme yapılacak mı? İşte detaylar...

Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor! WhatsApp grupları yasaklanacak mı?
Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor! WhatsApp grupları yasaklanacak mı?
WhatsApp gruplarının artık tehlikeli bir boyuta geleceği ve yasa ile kapatılabileceği konuşuluyor. Meclis'e getirilen yeni bir yasa düzenlemesi ile özellikle WhatsApp üzerinde dolaşan bazı iddialar gelirken devlet WhatsApp gruplarını kapatacak mı? WhatsApp grupları kapanıyor mu? soruları sosyal medyada gündem oldu. Peki WhatsApp grupları kapatılacak mı? İşte detaylar...

WhatsApp grupları yasaklanacak mı?

TBMM'ye sunulan yasa ile hükümetin WhatsApp gruplarını kapatma gibi bir işlevi olmayacak. WhatsApp gruplarının kapatılacağı iddiaları ile ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir, Avukat Gökhan Ahi ile yaptığı YouTube canlı yayınında bu konuyu konuştu. Ahi konuyla ilgili bu tasarı haberinin WhatsApp gruplarında dolaştığına işaret etti. Bu tasarının Meclis'e gelmediğine dikkat çekti.

Şu an gündemde bir infaz yasa tasarısının olduğunu söyleyen Ahi, Meclis'in buna odaklandığını belirtti. Sosyal medyada inanılmaz derecede yanlış ve sahte haberlerin dolaştığını söyleyen Gökhan Ahi konuyu takip ettiğini de ifade etti.

Gökhan Ahi, WhatsApp ile ilgili şöyle dedi:

WhatsApp'ta sahte pek çok haber dolaşıyor. Özellikle son dönemde sahte haber içeren pek çok haberin ses kaydı dolaştığını söyledi. En az 3-4 farklı kaynaktan haberi teyit etmedikçe inanmamamız gerekiyor.

WhatsApp bütün mesajları yüksek derecede şifreliyor. Dolayısı ile güvenlik açısından büyük sıkıntılar yok. İki kullanıcı arasında geçen konuşmayı veya grup konuşmaları şifrelese de eğer telefonunuz başkasının eline geçerse bu mesajların açık bir şekilde okunması mümkün hale geliyor.
Programda Özdemir, konuyu Adalet Bakanlığı'na sorduklarını belirterek 'şu anlık böyle birşey yok' dedi.