Turgutlu Ve Kula'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Manisa'nın Turgutlu ve Kula ilçelerinde "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı düzenlendi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Öğrenciler, "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" oratoryosu seslendirildi.

Programa Kaymakam Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Kula

Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılan programda da İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı anlatılırken, İstiklal Marşı'nın önemi vurgulandı.

Kula Kaymakamı Kemal Duru, Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını belirterek, "Atalarımız bu vatanı canla başla savaşarak aldı ve bizlere emanet etti. Bizlerde onların bu emanetine genç nesillerimizi vatan, millet ve bayrak sevgiyle yetiştirerek sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi.

Tören, Naci Hakkı Ulusoy İlkokul ve Ortaokulunun ortak hazırladığı gösteriyle devam etti.

Mahalli sanatçı Sami Dinç, Atatürk'ün sevdiği parçaları ve kahramanlık türküleri seslendirdi.

Kaynak: AA