Bayburt'un İçme Suyu Sorunu Çözülüyor

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kente kurulması planlanan şehir şebekesi içme suyu arıtma tesisi için çalışmaları büyük bir gayretle sürdürdüklerini bildirdi.

Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Halis Saka, Devlet Su İşleri İl Müdürü Mustafa Koray Torun ve ilgili teknik ekiple projenin yapılacağı sahada inceleme yaptıklarını belirten Pekmezci, kentin kronik sorunlarından birini çözüme kavuşturmak için çabaladıklarını söyledi.

Pekmezci, şunları kaydetti:

"Bayburt'umuzun en büyük sorunlarından biri olan şehir şebekesi içme suyunun sertlik oranındaki problemi inşallah çözüyoruz. Bayburt için kızıl elmamız dediğimiz projemiz hayata geçtiğinde hemşehrilerimiz artık çeşmelerden içme suyu taşımak zorunda kalmayacak. İnşallah evlerimizin çeşmelerinden akan su pet şişelerde satılan su kalitesinde olacak. DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünden gelen heyetle toplantılarımıza devam ediyoruz, inşallah proje süreci tamamlanır tamamlanmaz yapımına başlayacağız ve Bayburt'un kronikleşen sorunlarından birine daha son vermiş olacağız."

Kaynak: AA