Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan edildi

Doğu Akdeniz'de yeni bir NAVTEX ilanı yayınlandı. İlana göre; NATO üyesi ülkeler 5-9 Ekim tarihlerinde tatbikat yapacak. NAVTEX duyurusunda, "Denizcilerin dikkatine. 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında NATO unsurları, deniz güvenliğine katkı sağlamak amacıyla Doğu Akdeniz'de deniz muhafızı harekatı icra etmektedir. Denizdeki şüpheli tutumlar veya risk altındaki personel hakkında sağlayabileceğiniz her türlü bilgi hayat kurtarabilecektir." denildi.

Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan edildi
Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan edildi
Doğu Akdeniz ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Bölgede yeni bir NAVTEX ilan edildi. Yapılan bilgilendirmeye göre; NAVTEX 5-9 Ekim tarihlerinde geçerli olacak.

NAVTEX, NATO ülkelerinin tatbikatı nedeniyle ilan edildi.

Yapılan Navtex duyurusunda şöyle denildi:

'Denizcilerin dikkatine. 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında NATO unsurları, deniz güvenliğine katkı sağlamak amacıyla Doğu Akdeniz'de deniz muhafızı harekatı icra etmektedir. Denizdeki şüpheli tutumlar veya risk altındaki personel hakkında sağlayabileceğiniz her türlü bilgi hayat kurtarabilecektir. NATO unsurları tarafından çağrı yapıldığında sorulacak soruları cevaplamanız ile sağlayacağınız işbirliği ve yardım, takdirle karşılanacaktır. Herhangi bir şüpheli faaliyet veya bilgiyi NATO savaş gemilerine ya da NATO Gemi Trafik Merkezi'ne bildiriniz.'