Lokman Hekim Van Hastanesinde PES Dönemi
Lokman Hekim Van Hastanesinde uygulanan Platalet Enyzme Suspension (PES) tedavisi ile saç dökülmesi sona eriyor.

PES uygulanan dermatolojik durumlara değinen Yeşilova, “Stria (doğum sonrası cilt çatlakları), cilt lekeleri ve yara izleri, anti-aging uygulamaları (ciltteki kırışıklıkların giderilmesi), saç ve kaşların dökülmesinin önlenmesi, sıklaştırma, cansız saç ve kaşların güçlendirilmesi durumlarında uygulanır. Burada hastanın kendi kanında özel bir teknikle çeşitli enzimleri ayırarak gerek serum gerek dolgu gerekse krem şeklinde hastaya uygulayabiliyoruz. Özellikle yaşlanmayla birlikte cildimizde çeşitli fizyolojik değişiklikler görülebiliyor. Kesinlikle kendi kanının dışında herhangi bir katkı maddesi yok. Kendi kanından hazırladığımız bir işlemdir” ifadelerini kullandı.
Lokman Hekim Van Hastanesinde uygulanan tedavide güzel sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Doç. Dr. Yavuz Yeşilova, “Sonuçlar güzel ve hasta memnuniyeti ön planda olan bir tedavi yöntemidir. Dermatoloji alanı dışında kalp-damar cerrahilerinde, diş ameliyatlarında ve eklem ağrılarında da bu tedavi uygulanabilir. Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak uyguladığımız bir tedavi metodudur. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve maliyet bakımından uygun bir tedavi yöntemidir. Bu tedaviden amacımız, hastanın cilt altındaki kolajen ve elastik liflerinin yapımını uyararak hastaya daha genç bir cilt oluşumunu sağlamaktır” diye konuştu.
Ayda bir defa uygulanan tedavinin 4 seans şeklinde olduğunu da sözlerine ekleyen Yeşilova, “Yarım saatte biten bir tedavidir. 4 ay yaptıktan sonra hastayı kontrole çağırıyoruz. Hastanın memnuniyetinin durumuna göre 6 ayda bir tekrar yapabiliyoruz” dedi.
