Üniversiteden Ağaç Yetiştirebilmek İçin 'Acil Toprak Aranıyor' Kampanyası
Aksaray Üniversitesi, tuzlu toprak yapısından dolayı ağaç yetişmeyen kampüsü ağaçlandırabilmek için toprak arıyor. ‘Acil Toprak Aranıyor’ kampanyası başlatan rektörlük, toprak bağışı için destek bekliyor.

Şahin, inşaat temeli açarken çıkarılan hafriyatın kampüse getirilmesi için şehirdeki müteahhitlerle görüştüklerini de söyledi.
Bugüne kadar 300 kamyon toprak bağışlandığını belirten Şahin “Bir kamyon toprakla ortalama dört fidan yetiştirebiliyoruz. Kampüsümüzün toplam büyüklüğü 5 milyon metrekare. Yani çok fazla miktarda toprağa ihtiyacımız var. Yapılacak her bağış bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Bir, sıfırdan büyüktür. Bir kamyon toprak dahi olsa bizim için çok değerli. Bunun bir gönül işi olduğunu biliyoruz. Biz yaşadığımız şehre âşık şekilde çalışmalar yapıyoruz. Allah’ın izni ve duyarlı insanlarımızın destekleriyle Aksarayımızı ve kampüsümüzü daha yeşil bir hale getireceğiz” diye konuştu.
