Görme Engelli Arkadaşları İçin Dersleri Seslendirdiler

Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İngilizce dersine ait konuları görme engelli öğrenciler için seslendirdi.

Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Be My Eyes” adlı "eTwinning" projesini kendi okullarında hayata geçirdi.

Öğrenciler, derslerden kendileri gibi faydalanma imkanı bulamayan görme engelli arkadaşları için müfredata bağlı kalarak her ünitede kullandıkları kelimeleri ve işlenen okuma parçalarını Türkçe anlamlarıyla birlikte seslendirdi.

Öğretmenler ise dilbilgisi konularını öğrencinin daha sonra tekrar edebilmesi için seslendirdi.

İngilizce öğretmeni Zehra Tamtekin yönetiminde gerçekleştirilen proje kapsamında ders kayıtları Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanı sıra Çorum Merkez Bilge Kağan M.T.A.L, ORDU Kabataş, Alankent Ç.P.A.L, Giresun Bulancak Akşemsettin M.T.A.L, İstanbul Çatalca Kestanelik Ç.P.A.L ve Eskişehir Sivrihisar Nurbiye Gülerce M.T.A.L ile paylaşıldı.

Yapılan kayıtlar ve diğer çalışmalar "Twinspace" kanalıyla diğer ortakların ve öğrencilerin erişimine sunuldu.

Zehra Tamtekin, böylesine anlamlı bir projeye imza attıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Zorlukların birlik olarak aşılabileceğine olan inancımızı bu projeyle göstermeye çalıştık." dedi.

Okul müdürü Mehmet Ali Garip ise projenin çok anlamlı bir girişim olduğunu ve okul olarak böyle bir çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA