Çevreci Öğrenciler 1,5 Ayda 150 Litre Atık Yağ Topladı
Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen atık yağ toplama projesi kapsamında öğrenciler 1,5 ayda 150 litre bitkisel atık yağ topladı.

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erol Özel, “Bitkisel atık yağ kampanyasını 1,5 ay önce düzenlemiştik. Bu süre içerisinde en fazla atık yağ getiren öğrencimize artırılmış gerçeklik gözlüğü hediye ettik. Bugün proje kapsamında Yaşanılabilir Çevre Derneği de öğrencilerimize sertifika ve çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerimiz 150 litreye yakın atık yağ topladı. Çevre duyarlılığı için öğrencilerimize, ailelerine ve bu konuda bizi yalnız bırakmayan Yaşanılabilir Çevre Derneği’ne ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Düzenlenen programda Yaşanılabilir Çevre Derneği Başkanı Ahmet Fidan ve Başkan Yardımcısı Ayça Durak Yılmaz, öğrencilere bitkisel atık yağ toplamanın öneminden bahsetti. Öğrencileri tebrik eden Yaşanılabilir Çevre Derneği Başkanı Ahmet Fidan yaptığı açıklamada “Öğrencilerimiz gerçekten büyük bir iş başardı. Eğer öğrencilerimiz bu bitkisel atık yağları toplamasaydı bir litre bitkisel atık yağ, bir milyon litre içme suyumuzu kirletecekti. Ülkemiz su fakiri bir ülke. Öğrencilerimiz bu atık yağları toplayarak ülkemize büyük bir iyilik yapmış oldu. Öğrencilerimizin yaptığınız bu iş, gelecek nesillerimiz için çok umut verici. İnşallah bu etkinliği diğer okullara da yayabiliriz. Doğaya sağladığınız katkılardan dolayı öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Programın ardından öğrenciler tarafından toplanılan 150 litre bitkisel atık yağ, Yaşanılabilir Çevre Derneği yetkililerine teslim edildi.
