Türkiye'den İdai Kasırgası Mağdurlarına Yardım
Türkiye’den yardım kuruluşları, İdai Kasırgası’nın vurduğu Güneydoğu Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç 8 bin 500 kişiye insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Türk sivil toplum kuruluşları da bölgedeki krizi hafifletebilmek ve mağdurların yanında olabilmek amacıyla acil yardım kampanyası başlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı, felaketten etkilenen 8 bin 500 kişiye insani yardım malzemesi ulaştırdı. İnsani yardımlar kapsamında mağdurlara; pirinç, sabun, şeker, makarna, tuz, bisküvi, yağ, fasulye ve kova dağıtıldı. Yardımlar; Mozambik’in Buzi ve Sofala bölgesi ile Malavi’nin Mulanje bölgesinde dağıtıldı.
Bölge şartlarından dolayı ulaşımda sıkıntılar çeken yardım ekipleri, bazı bölgelere ulaşabilmek için 2 saatlik tekne yolculukları yapmak zorunda kalıyor.
