'Ellerini Baharımız Olan Gençlerimizden Çeksinler'

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik: '1516 yaşlarındaki gençlerimizi dağa göndermekten vazgeçsinler. Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler'

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, "15-16 yaşlarındaki gençlerimizi dağa göndermekten vazgeçsinler. Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler." dedi.

Birlik, Cizre'deki seçim bürosunun açılışında Kürtçe yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla bölge halkına büyük zarar verdiğini söyledi.

PKK'lı teröristlerin 2015-2016 yıllarında Cizre, Silopi, Şırnak, İdil, Nusaybin, Yüksekova'da, ve Diyarbakır'da 2 bin gencin ölümüne sebep olduğuna işaret eden Birlik, "Şimdi o insanlar ortaya çıkıp bu öldürdükleri gençlerin hesabını versinler. Bu yaptıkları Kürtlük anlamında bizi bir karış bile ileriye götürmedi. Tam tersine bizi 20-30 yıl daha geriye götürdüler. Milletvekili olduğumdan bu yana bütün konuşmalarımı Kürtçe yaptım. Bizler de Kürt'üz, onlardan daha da fazla Kürt'üz. Hiçbir zaman bir Kürt kardeşimizin, kızımızın, oğlumuzun.15-16 yaşlarındaki gençlerimizin ölmesini istemeyiz. Biz hiçbir anne ve babanın yüreğinin yanmasını istemeyiz. Bundan dolayı biz onlardan daha fazla Kürt'üz." değerlendirmesinde bulundu

"Kürtlük, eline silah alıp, barutla insan yakmak değildir. Kürtlük, mayını fakir fukaranın evinin yoluna, bahçesine ve sokağına döşemek değildir. Bu sadece Kürtlere olan bir düşmanlıktır." diyen Birlik, terör örgütünün gerçek yüzünün Şırnaklılar tarafından görüldüğünü söyledi.

- "Ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler"

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını terör örgütünün iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Birlik, şunları söyledi:

"Artık bu kötü yoldan vazgeçmeleri lazım. 15-16 yaşlarındaki gençlerimizi dağa göndermekten vazgeçsinler. Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler. Çünkü o gençler bizim baharımız, geleceğimizdir. Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler. Onlar bütün mitinglerinde ve konuşmalarında edi bese (yeter artık) diyorlar. Biz de onlara 'edi bese' diyoruz. Artık bu memleketin sahipsiz olmadığını herkese anlatıp, göstermemiz lazım."

AK Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan ise terör örgütleri üzerinden kirli oyunlar oynandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kürtlerin asla bir devlet arayışı yoktur, Türkiye Cumhuriyeti, Kürtlerin yegane devletidir. Kürtler bu ülkenin en ayrılmaz parçası ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en asli unsurudur. Dünyanın en ağır insan hakları ihlali nedir? diye soruyorsanız yanıtı çocuk yaşta çocuklarımızın bir savaşçıya dönüştürülmesidir. Bizler bunların karşısında durduk. Çünkü bizim esas amacımız siyaset değil, bizim esas amacımız bu coğrafyanın daha yaşanılır olmasıdır."

Kaynak: AA