9 Ayda 2 Bin 244 Sokak Hayvanı Tedavi Edildi
Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Nisan 2019 tarihinden bu güne bin 500 sokak hayvanının beslenme ihtiyacını karşılayarak, 2 bin 244 sokak hayvanını tedavi etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın manifestosunda da belirttiği gibi “Beylikdüzü’nde aç ve rehabilitasyonu tamamlanmamış patili dostumuz kalmayacak” sözünden hareketle, 9 ay içinde bin 500 sokak hayvanını besleyen görevliler, 2 bin 244 sokak hayvanının da bakım ve tedavisini gerçekleştirdi. Bu sürede İBB tarafından ilk kez Beylikdüzü’ne gelen VETBÜS projesi ile de sokak hayvanları için yerinde sağlık hizmeti verildi.
Yatış gerekmeyecek hastalara tedavi uygulayan VETBÜS, bütün sokak hayvanlarına iç-dış parazit uygulaması ve kuduz aşısı hizmeti verdi.
Toplam 198 sahiplendirme
Her hayvanın sıcak bir yuvaya ve özenli bir bakıma hakkı olduğunu düşünen Beylikdüzü Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığı ile hayvan sahiplendirme hizmeti de veriyor. Açılan ilanlarla Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nden ve vatandaştan gelen talepler doğrultusunda sahiplendirme yapan müdürlük son 9 ayda bakım evinden 251, vatandaş aracılığıyla ise toplam 198 sahiplendirme yaptı. Uzun süredir devam eden kedi evi projesi ise vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda devam ediyor. Gelen her talebi değerlendiren yetkililer, talep eden her vatandaşa kedi evleri üretiyor ve dağıtımını gerçekleştiriyor.
9 aylık bu sürede 6 bin 875 öğrenci ziyareti
9 aylık bu sürede 6 bin 875 öğrenci ziyareti de alan Veteriner İşleri Müdürlüğü düzenli şekilde okullarda eğitimlere devam ediyor. Hayvan sevgisini çocuklara aşılamak ve bilinçlendirmek amacı ile ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıflara yönelik olarak verilen “Kent Hayatında Sokak Hayvanları ve Hayvan Sevgisi” eğitimlerinde toplamda bin 110 öğrenciye ulaşıldı.
