Ceren'in Katili 'İyi Hal'den Yararlanamayacak
Ordu’da, geçen hafta üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür Arduç’un (35), ‘iyi hal’ olarak bilinen ceza indiriminden faydalanmaması talep edildi.

’İyi ha uygulanmasın’ talebi
Ordu Barosu Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, yaptığı açıklamada katil zanlısı hakkında, savcılığın kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirimin uygulanmaması talebinde bulunduğunu ifade ederek, “İki tane ayrı dava var. Birinci dava, Ceren Özdemir’e karşı işlenen cinayet suçu nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 82/B Maddesi’nde belirtilen ‘Canavarsa hisle öldürme’ eylemine uyan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılması için kamu davası açıldı. Savcılık makamı iddianamesinde, kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirimin uygulanmamasını da ayrıca talep etti” dedi.
Polis memurlarını kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet
“İkinci dava da yakalama işlemi sırasında polis memurlarına karşı gerçekleştirilen eylem nedeniyle ‘adam öldürmeye teşebbüs’ (iki kez) suçundan dolayı iki ayrı suçtan cezalandırılması için kamu davası açıldı” diyen Baro Başkanı Poyraz, “Bu davada da ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor. Ama suç teşebbüs aşamasında olduğu için 13-20 yıla kadar hapis uygulanması bekleniyor. Savcılık makamı iddianamesinde yine kamuoyunda ‘iyi hal’ olarak bilinen indirim maddesinin uygulanmamasını talep ediyor” ifadelerine yer verdi.
