'KİK Üyeleri Arasında Anlaşmazlıkların Devam Etmesi Kabul Edilemez'

Kuveyt Emiri Sabah elAhmed elCabir esSabah: 'Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri olarak anlaşmazlıkların üstesinden gelmeli, birliğimizi ve konumumuzu güçlendirmeliyiz. KİK üyeleri arasındaki anlaşmazlıkların devam etmesi kabul edilebilir bir şey değil'

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyeleri arasındaki anlaşmazlıkların devam etmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.

Kuveyt Meclisinde konuşan Emir Sabah, "KİK ülkeleri olarak anlaşmazlıkların üstesinden gelmeli, birliğimizi ve konumumuzu güçlendirmeliyiz. KİK üyeleri arasındaki anlaşmazlıkların devam etmesi kabul edilebilir bir şey değil." ifadesini kullandı.

Bölgenin zor şartlardan geçtiğini, komşu ülkelerdeki gerginlik ile istikrarsızlığı endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirten Sabah, Arap ülkeleri olarak anlaşmazlıkları bir kenara bırakmaları, halkların çıkarlarını her şeyin üstünde tutmaları gerektiğini vurguladı.

- Sosyal medya uyarısı

Sosyal medyanın zararları konusunda da uyarıda bulunan Sabah, "Sosyal medya, yıkmak ve fitne çıkarmak için bir araç oldu. Ülkemizin birliğini koruyalım; çıkarlarını en üstte tutalım. Kuveyt, değerli bir emanettir. Tarih, bu kutsal emanet konusunda aşırıya kaçanlara merhamet etmeyecektir." diye konuştu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. Kuveyt de bu krizde ara buluculuk rolü üstlenmişti.
Kaynak: AA