İSTE'de Akademik Yıl Açılış Töreni

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) 2019-2020 akademik yılı başladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İSTE'nin 2018 yılının en hızlı yükselen üniversitesi olduğunu söyledi.

Üniversitelerinin akademik yayın teşviki sıralamasında son iki yıldır ikinci sırada ve öğrenci memnuniyetinde de ilk 5’te yer aldığını belirten Dereli, şöyle konuştu:

"İSTE, 2015 ve hatta 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında dikkat çekici ve yükselen bir grafik sergiliyor. Ar-Ge'yi, girişimciliği ve inovasyonu önceleyen, teknoloji uzmanları olan teknologlar yetiştiren bir eko sistemi içinde barındıran teknoversite vizyonuyla İSTE, Türkiye'nin en genç, dinamik ve en heyecanlı üniversitelerinden biridir. İlk dört yılda iyi bir mesafe kaydettik. Artık olgunlaşma ve kurumsallaşmada mükemmelleşme evresine geçiyoruz."

Dereli, çok iyi bir akademik kadrolarının olduğunu ve üniversite-sanayi-kamu ve toplum iş birliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Törene, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve Salih Altun, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Kaynak: AA