ATO Başkan Baran Simidin Oxford İngilizce Sözlüğü'ne Girmesini Değerlendirdi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun coğrafi işaret tescili aldığı simidin Oxford İngilizce Sözlüğü’ne girmesine ilişkin, “Coğrafi işaret tescili aldığımız Ankara simidinin Oxford İngilizce Sözlüğü’nde yer alması uluslararası tanıtımı açısından önemli bir adım” dedi.

Ankara Ticaret Odası olarak üretildiği yörenin özelliklerini işaret eden coğrafi işaret konusuyla yakından ilgilendiklerinin altını çizen Baran, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerinin ekonomiye kazandırılması, bu ürünlerin yurt dışına pazarlanması konusunda Ankara’nın da Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olması için çalıştıklarını anlattı. Eylül ayında düzenledikleri 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini sergilediklerini hatırlatan Baran, “Türkiye kendine has iklimi ve bitki örtüsüyle zengin bir ülke. Coğrafi işaret tescili alabilecek ürün sayısının 2 bin 500 olduğu belirtiliyor. Hali hazırda tescil almış ürün sayımız ise 446. Sözlüğe girecek en az 500 ürünümüzün daha olduğunu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.
Baran, Ankara Ticaret Odası olarak çalışma yapmaya başladıkları günden bu yana coğrafi işaret konusunun kamuoyunda bilinirliğinin daha da arttığını kaydederek, “Düzenlediğimiz zirveye uluslararası alım heyetleri de davet ettik. Çok verimli görüşmeler gerçekleşti. Yöresel ve geleneksel ürünlerimizin yabancı ülke raflarında yer alması için gayret sarf ediyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimiz uluslararası pazarda hak ettikleri yeri alacak” şeklinde konuştu.
