ÖKK Davası Sanıkların Son Savunmaları İçin Ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığının (ÖKK) ele geçirilme teşebbüsüne ilişkin açılan dava, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmaları için ertelendi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 31’i tutuklu 68 sanıklı davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları, müşteki İsmail Oğuz ve sanık yakınları katıldı.

Davanın bugünkü celsesinde duruşma savcısına esas hakkındaki mütalaasını vermesi için söz hakkı verildi.

Savcı, 31 sanığın "anayasal düzeni ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. 35 sanık için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, firari 2 sanığın ise dosyasının ayrılması yönünde mütalaa verdi.

Savcı mütalaasının ardından söz hakkı verilen sanıklar ve avukatları, mütalaaya karşı son savunmalarını hazırlamaları için ek süre talebinde bulundu. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA