Darende Yılda 500 Bin Ziyaretçiyi Ağırlıyor
TÜRSAB Başkan Danışmanı Hulusi Gülseren’i makamında ağırlayan Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Darende’nin yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu vurgulayan Gülseren, “Güzel ilçemiz Darende de önemli değerleri bünyesinde barındıran bir turizm ilçesidir. Malatya’nın son yıllarda turizmini daha da ileri taşıma gayreti içerisinde olduğunu görüyoruz. Turizm sektörüne yönelik konaklama, restoran ve eğlence mekanı yatırımlarının yanı sıra altyapı yatırımları, Anadolu’nun genelinde artış gösteriyor. İnsanların seyahat etme alışkanlıklarının artması, yeni yerler görme istekleri, iş seyahatlerindeki yükseliş bu yatırımları da zorunlu kılıyor. Tanıtım faaliyetleri çok önemli, dikkat çekmek zorundayız” şeklinde konuştu.
Kaymakam Zengince ise turizm ile ön plana çıkan Darende’nin yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırladığını dile getirerek, “Bu çok ciddi bir sayı. Bu ziyaretçilerin ilçemizde konaklamasını ve daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilirsek ilçemizde turizm önemli bir ekonomik girdi ve gelişim sebebi olabilir. Bu bizim güçlü yanımız. TÜRSAB’ın çalışmalarını önemsiyoruz. Değerlerimizin mutlaka keşfedilmesi ve tanıtılması gerekli” diye konuştu.
